3 Tips bij het plannen van uw sierbestrating

Waar moet u op letten bij uw bestrating?

Uw tuin is een van de belangrijkste aspecten van de buitenkant van uw woning. Een mooie tuin hoort bij een mooi huis. Een stukje met gras, een aantal planten en de rest wordt vaak bestraat met tegels en stenen. De vele mogelijkheden van sierbestrating maken het mogelijk om werkelijk alle kanten op te kunnen met uw ontwerp.

 

In dit artikel leest u 3 tips bij het plannen van uw sierbestrating. Door hier veel over te weten zult u beter uw tuin kunnen samenstellen. Op http://tuinsierbestrating.nl/informatie vindt u nog meer informatie over het onderwerp. U kunt via deze website ook contact opnemen met een hovenier in Den Haag en omstreken.

 

1. Teken uw plannen uit, of laat dit voor u doen

U heeft zelf bepaalde wensen en visies in uw hoofd bij het ontwerpen van uw tuin. U wilt bijvoorbeeld in een van de hoeken een grote plantenbak met verschillende planten plaatsen, en in het midden van de tuin een klein grasveldje.

Voordat een stratenmaker of hovenier voor u aan de slag kan moet u eerst alles mooi uittekenen. De blauwdruk van uw tuin toont exact wat u in gedachte hebt, dit kan het bedrijf dan perfect uitvoeren zodat alles op maat en naar uw wens is.

Begin met het tekenen van een plattegrond van uw tuin, met exacte afmetingen. Het is belangrijk aan te geven aan welke kant uw huis staat.
Bedenk wat u waar in uw tuin wilt hebben

Teken de wensen globaal uit, zodat u een goed beeld op papier zet.

Deze globale tekening kunt u zelf met details uitbreiden, zodat er een goede blauwdruk ontstaat.

U kunt de tekening natuurlijk ook laten afwerken door het bedrijf dat u zult inhuren voor de sierbestrating, zij hebben hier veel ervaring mee.

 

2. Bedenk wat voor materialen u wilt

Wanneer u de tekening heeft uitgewerkt dan kunt u wat dieper in de samenstelling van uw tuin gaan kijken. Wat voor tegels wilt u bijvoorbeeld voor het voetpad in de tuin of voor het terras. Wilt u bij uw plantenbak ook een speciale afwerking met tegels of stenen?
Het zijn belangrijke vragen die u aan uzelf moet stellen tijdens het samenstellen van uw unieke tuin. De sierbestrating zal de look van de tuin bepalen, het maken van mooie kleurencombinaties is dan ook zeker aan te raden. Probeer de tegels en stenen bij elkaar aan te sluiten, zo krijgt u een egaal effect in uw tuin dat een mooie uitstraling heeft.

 

De afmetingen van de tegels is erg belangrijk. Voor het voetpad worden vaak kleine tegels gebruikt, voor het terras zijn grote tegels vaak veel mooier. U kunt voor beiden dezelfde tegels kiezen, zodat het goed zal overlopen. Terrassen zijn echter in enkele gevallen verhoogd, waardoor het vaak mooier is om een andere tegelsoort en -kleur te gebruiken.

 

3. Overleg alles met uw stratenmaker of hovenier

Wanneer u de sierbestrating laat aanleggen door een bedrijf is het raadzaam om alles te overleggen met de stratenmaker of hovenier. Zij hebben jarenlange ervaring met het tekenen van tuinen op papier, beschikken vaak over een wijze om uw ruimte op de juiste manier te benutten en kunnen u deskundig advies geven bij het tekenen van uw tuin of het selecteren van de juiste materialen voor uw sierbestrating.

 

Om advies vragen is altijd aan te raden, zo weet u zeker dat alles wat u op uw tekening hebt gezet ook daadwerkelijk mogelijk is en dat de juiste materialen ook echt geleverd kunnen worden.

Maak bijvoorbeeld enkele weken voordat de stratenmaker aan de slag gaat een afspraak om samen eens door het ontwerp te gaan en eventueel aanpassingen aan te brengen.
De stratenmaker kan u daarnaast voorzien van suggesties bij het tekenen van uw tuin, ontwerpen waar u zelf bijvoorbeeld nog niet aan heeft gedacht of tegels die u nog niet eerder gezien heeft. Samen komt u tot een mooi ontwerp en een prachtig eindresultaat in uw tuin.