4 tuintips voor de winter

De winter staat voor de deur. Je tuin kan er prachtig uit zien tijdens de wintermaanden, maar om te zorgen dat ‘ie dat nog steeds is in het voorjaar van 2015, is het wel belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen. Die zaken beschrijven we hieronder voor je:

IJsvrijhouder in de vijver

Om te zorgen dat je vissen de tuin ook overleven, moet je een ijsvrijhouder in de vijver gooien. Op die manier is vorst geen probleem en kunnen de vissen altijd zuurstof krijgen. Zorg wel dat als het hevig heeft gesneeuwd, je regelmatig je vijver en ijsvrijhouder checkt. Immers, als alles helemaal ondergesneeuwd is, kan de ijsvrijhouder belemmerd worden in zijn functie.

Maai je gazon kort voordat de winter begint

Je gazon kan prima tegen de winter, maar let wel op dat de ondergrond van je gras egaal is. Dit is zowel voor de herfst als voor de winter belangrijk. Immers, als het hevig regent, of als een dik pak sneeuw aan het ontdooien is, dan kan het water op het gazon blijven staan, waardoor het stikt. In het voorjaar zit er dan niets anders op dan nieuwe grasmatten te kopen en je gazon compleet opnieuw aan te leggen.

Dek je planten af

Heb je tropische of subtropische planten? Zorg dan dat deze netjes worden afgedekt met jute. Kun je de planten binnen of in een schuur zetten tijdens de winter? Dan is dat alleen maar beter. Doen dus!

Sluit de buitenkraanleidingen

Sluit alle waterleidingen die buiten of tot aan buiten lopen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat de leidingen kapot gaan tijdens de vorst. Je zal de leidingen dan moeten vervangen. Dat doe je waarschijnlijk niet voor de lol.