5 valkuilen bij het kopen van een wasmachine

Een wasmachine gaat gemiddeld 8 jaar mee zonder problemen. Maar eens komt de dag dat je opzoek moet naar een nieuwe wasmachine.
Hieronder hebben we de vijf grootste valkuilen op een rij gezet bij het kopen van een nieuwe wasmachine.

1. Gekozen trommelinhoud is te groot

Je kan veel elektriciteit besparen als je kiest voor een trommelinhoud die bij jouw past. Als je vaak  wast met een halfvolle wasmachine dan is je wasmachine te groot. Dat kost je dat onnodig veel energie en dus geld.  De trommelinhoud van de huidige wasmachines varieert van 5 kilo tot 14 kilo.
Voor een huishouden dat bestaat uit één of twee personen is een wasmachine met een capaciteit voor 5 – 7 kilo wasgoed ideaal.
Voor een gezin met twee kinderen adviseren we een wasmachine met een trommelinhoud voor  7-9 kilo wasgoed.
En alleen voor grotere huishoudens voor  een wasmachines met  10 kilo of meer.

 

2. Bediening van nieuwe wasmachine veel te ingewikkeld

Nieuwe wasmachines staan tegenwoordig bol van techniek. Ben je bewust dat niet alle toeters en bellen de bediening makkelijker maken. Vooral voor ouderen is het belangrijk om een wasmachine te kiezen die makkelijk in gebruik is. Wij hebben goede ervaringen met de Siemens WM16Y541NL.
Dit is een wasmachine die eenvoudig in het gebruik en die is te bedienen met één knop.

 

3. Capaciteit van de wasmachine sluit niet aan bij jouw wasdroger

Als je veel gebruik maakt van een wasdroger is het goed na te denken of de hoeveelheid wasgoed uit de wasmachine past bij je wasdroger.
Stel je hebt een wasmachine met een capaciteit van 14 kilo wasgoed. Deze hoeveelheid krijg je nooit in één keer in je wasdroger. Wellicht is het dan beter om je wasmachine hierop af te stemmen.

Daarnaast is het aan te bevelen om een wasmachine met een hoog centrifugeer toerental. Een wasmachine die centrifugeert op  1600 toeren zorgt dat de was veel droger uit de wasmachine komt wat weer scheelt in het energieverbruik van je wasdroger.

 

4. Te veel geld betaalt, omdat je een wasmachine niet online koopt

Veel mensen zijn wat terughoudend om online witgoed te kopen. En inderdaad een wasmachine kan niet door de brievenbus, zoals bijvoorbeeld  een boek of cd. Toch blijkt uit onderzoek dat online wasmachines vaak tientallen euro’s goedkoper zijn. De beste wasmachine aanbiedingen vind je toch echt online.

Op onze website WasmachinePagina.nl vind je een groot aantal webwinkels met alle prijzen op een rij. Hiermee selecteer je eenvoudig de goedkoopste webwinkel.

 

 5. Onbewust gekozen voor een B-merk

Vanuit de praktijk heb ik minder goede ervaringen met Whirlpool en Zanussi wasmachines. Natuurlijk hangt kwaliteit voor een deel samen met de prijs.  De verschillen tussen fabrikanten zijn behoorlijk groot. Van een Miele wasmachine mag je 12 jaar wasplezier verwachten, terwijl een Zanussi het gemiddeld 5 jaar volhoudt.

Toch kun je ook voor een klein budget een echte top wasmachine kopen. Zo zijn wasmachines met het predicaat ‘beste koop’ van de Consumentenbond  al verkrijgbaar is rond 350 euro.

Wil je meer weten welke wasmachines wij zelf zouden kopen? Wij hebben uit een assortiment van 350 verschillende type en merken de beste machines gekozen.