Aan de slag met Facebook likes!

Het internet landschap is enorm aan het veranderen de afgelopen jaren. Naast het feit dat bezoekers andere voorkeuren hebben gekregen, heeft social media ook voor de nodige opschudding gezorgd. Wanneer je grote merken gaat bekijken op Facebook zie je al snel wat de mogelijkheden zijn en hoeveel werk je er wel niet in kunt stoppen. Wanneer ook jij voor je website of bedrijf een succesvolle Facebook pagina wilt gaan realiseren, is het belangrijk om een goede basis te leggen.

Stap 1: Zorg voor een verzorgd ontwerp

Uiterlijk is erg belangrijk wanneer het gaat om Facebook pagina’s. De tijd van pixelachtige of met paint gemaakte banners hebben we toch echt achter ons gelaten. Neem desnoods een ontwerper in armen om te zorgen voor een visueel aantrekkelijke basis.

Denk bij deze stap ook eens vooruit door simpelweg een photo-frame te definiëren die je kunt hergebruiken. Het gebruiken van een logo of bepaalde stijl in je visuals zorgt voor herkenbaarheid en extra branding.

Stap 2: Zorg voor leuke content!

De berichten die je uiteindelijk plaatst op je Facebook pagina zijn bepalend voor het succes. Door met regelmaat interessante of leuke berichten te plaatsen kom je een heel eind. Hierbij is het belangrijk dat niet alle berichten draaien om het verdienen van geld. Je moet daarom altijd de interesses van de doelgroep van je pagina goed in beeld houden. Kijk voor inspiratie regelmatig op andere Facebook pagina’s, zodat je dit wellicht kunt “hergebruiken”.

Stap 3: Zorg voor meer Likes

Het kan een hele uitdaging zijn om de eerste tientallen likes binnen te halen. Wanneer je meer likes hebt op je pagina, zijn bezoekers eerder geneigd om ook jou te volgen op Facebook. Overweeg daarom eens om voor een vliegende start likes in te kopen bij een partij als Likewinkel.nl. Bij Likewinkel kun je gemakkelijk Likes krijgen tegen een betaalbaar tarief.