Acer Iconia Tab A700 Review

Formaat en gewicht

De Acer Iconia Tab A700 heeft een gewicht van 685 gram met afmetingen van 260 x 175 x 11 mm. De tablet ligt goed in de hand, heeft een fijne grip en voelt stevig aan. Toch is de tablet met een gewicht van 685 gram niet erg licht te noemen.  De achterzijde is zwart en de zijkanten zilver/grijskleurig.

Besturingssysteem en Veiligheid

De tablet draait inmiddels op Android 4.1 Jelly Bean, het mobiele besturingssysteem van Google. Dit besturingssysteem wordt als zeer veilig en betrouwbaar ervaren. Vele populaire apps kan men downloaden en installeren in de Android Market.

Bekijk ook eens een Samsung tablet.

Beeldscherm

De Acer Iconia Tab A700 beschikt over een 10,1-inch Full HD IPS beeldscherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. Door deze hoge resolutie is het kijken van 1080p HD-films een genot en worden websites vaak beter weergegeven. Aan de voorkant van het scherm bevindt zich een camera waarmee men kan videobellen.

Kwaliteit bouw en behuizing

De Iconia Tab A700 beschikt over dezelfde bouw en behuizing als de Iconia Tab A510. Voor de Tab A700 is net als bij de Tab A510 gekozen voor plastic. De kwaliteit van de behuizing is prima en voelt erg stevig. Door het reliëf aan de achterkant glijdt de tablet niet snel uit de handen en ligt de tablet ook lekker in de hand.

Opslagcapaciteit

De tablet beschikt over 32GB geheugen, middels MicroSD is het mogelijk om dit geheugen uit te breiden.

Snelheid

De Acer Iconia Tab A700 draait op een NVIDIA Tegra 3 chipset met een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. De tablet beschikt over 1GB aan werkgeheugen.

Connectiviteit

De Iconia Tab A700 bezit in- en uitgangen voor HDMI, internet en audio. Het is mogelijk om een extern scherm op de tablet aan te sluiten, randapparatuur kan me aansluiten door middel van de USB poort. Ook Bluetooth is voor draadloze communicatie is mogelijk.

Bekijk ook eens een Samsung telefoon.

Draadloze verbinding

De Acer Iconia Tab A700 kan via een mobiel netwerk of via WiFi worden verbonden met draadloos internet. Voor verbinding via mobiel internet is wel een abonnement vereist.