Archeologisch onderzoek

Archeologisch onderzoek door Baac

Net een stuk grond gekocht, of wilt u iets gaan verbouwen? Bij iedere bodemverstorende activiteit moet er in kaart worden gebracht of er archeologische resten aanwezig zijn. Een bodemverstorende activiteit houd in dat er aardewerk moet worden verplaatst om iets te bouwen. Er zal dus een archeologisch onderzoek moeten worden gedaan. Wij bij Baac zijn specialist op dit gebied en voeren dit archeologisch onderzoek graag voor u uit.

Fasen bij aardewerk onderzoek

Zoals hierboven ook al vermeld staat, moet je bij iedere bodemverstorende activiteit een archeologisch onderzoek laten verrichten. Wij voeren dit onderzoek graag voor u uit. Het onderzoek dat wij verrichten gebeurd in een aantal fasen. Maar niet elke fase is noodzakelijk. Na elk onderzoek kijken wij of er een vervolg fase noodzakelijk is. Wij geven alle gegevens die wij hebben gevonden door aan de overheid. Zij beslissen wat er verder gaat gebeuren.

Bouwhistorie

Mocht het zo zijn dat u een beschermd monument wil verbouwen of restaureren? Dan hebt u een positief advies nodig van een monumentencommissie. Om een objectief oordeel te vellen hebben ze een inzicht nodig in de monumentale waarden van het gebouw. Hiervoor maken ze gebruik van een bouwhistorisch onderzoek. Wij voeren dit bouwhistorisch onderzoek graag voor u uit.

Wij hebben bij Baac sinds de oprichting zowel een afdeling bouwhistorie als archeologie. Wij zijn nog altijd het enige archeologisch bedrijf dat ook bouwhistorisch onderzoek uitvoert. Door de samenwerking tussen de beide afdelingen hebben wij ons ontwikkeld tot specialist op het gebied van onderzoek in oude binnensteden.

Bent u dus op zoek naar een specialist op het gebied van archeologisch en bouwhistorisch onderzoek? Wij zorgen ervoor dat alles word uitgevoerd en dat u er geen omkijken meer naar heeft. Je bent bij Baac aan het juiste adres als het gaat om archeologie. Mochten er nog vragen zijn? Neem dan gerust contact met ons op, of neem een kijkje op onze website.