Autoglasschade laten repareren of vervangen?

De wegen van Nederland liggen vol stenen en andere kleine rotzooi die door autobanden van onze voorgangers onze autoruiten kunnen beschadigen. Tijdens het rijden hoort u geluid en ziet u een sterretje in uw voorruit. Ook de schade die dieven aan uw autoruit brengen vormen nog altijd een groot probleem. Moet u bij autoruitschade direct uw autoruit vervangen? Waar kunt u ze het beste laten repareren en hoeveel kost het precies?

Autoglas herstelbedrijven met contracten
Wanneer één van uw autoruiten schade heeft en u bent verzekerd tegen soortgelijke schade (WA-casco) dan is aan te raden om de autoruit te laten repareren bij een glasherstelbedrijf die aangesloten is bij uw autoverzekering. Door op uw groene kaart te kijken kunt u zien welke bedrijven dat precies zijn, uiteraard kunt u dit ook navragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Meestal zijn dit grote glasherstelbedrijven zoals Carglass, Climax autoglas, Kwik-Fit en Autotaalglas. Deze glasservices repareren/vervangen enkel uw autoruit en kunnen meestal andere soort schade niet direct herstellen.

Voordelen van autoglasservices met contracten

Door uw autoruit te laten repareren of vervangen bij een autoglasservice die een contract heeft met uw verzekeraar kunt u profiteren van een aantal voordelen. Zo kunt u profiteren van een kwantumkorting vanwege de grote aantallen die doorverwezen worden. Wanneer u kiest voor een autoglasherstel bedrijf waarmee je autoverzekeraar contracten mee heeft maakt uw verzekeraar het voor u makkelijker:

• Kan de autoruit gerepareerd worden, dan is er geen eigen risico;
• Moet de autoruit vervangen worden, dan geldt er een vermindering van het eigen risico;
• De kosten worden direct betaald door uw verzekeraar;
• Over het algemeen hoeft u geen extra schadeformulier meer in te vullen, de autoglasservice zorgt voor de afwikkeling, u betaalt enkel eventuele eigen risico.

Wanneer kan een voorruit hersteld worden?

Als de schade op de voorruit kleiner is dan een munt van €2, kan deze in de meeste gevallen gerepareerd worden. Als de schade groter is dan moet de autoruit vervangen worden. Tijdens het repareren van de ruit is de risico altijd nog aanwezig dat de schade doorscheurt. De autoruit moet dan toch vervangen worden.