Beste software voor Nieuwsgroepen

Wat is de beste client voor het downloaden van NZB-bestanden?

Downloaden van bestanden verloopt online op veel verschillende manieren, een van de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke methodes is met Nieuwsgroepen. Via deze groepen kunnen bestanden gedeeld worden. Dit gaat door middel van NZB-bestanden, welke toegang geven tot de downloadbare content. Het bestand maakt verbinding met een nieuwsserver, hier worden de bestanden vandaan gehaald tijdens de download.

 

Welke clients zijn er voor NZB?

Er zijn verschillende soorten software te downloaden om gemakkelijk bestanden binnen te halen via nieuwsgroepen. Bekende softwareprogramma’s zijn Spotnet en GrabIt. Wat zijn nu de voor- en nadelen van de software, en welke biedt voor beginners en ervaren gebruikers de beste ervaring tijdens het downloaden van bestanden?

In dit artikel wordt uitgelegd welke verschillende softwareclients je kunt gebruiken voor NZB, en welke het beste is voor jouw situatie.

 

Spotnet

Deze client biedt toegang tot een groot aantal zoekmachines voor NZB-bestanden welke direct gedownload kunnen worden. Met enkele muisklikken haal je jouw favoriete series en films snel binnen. Met Spotnet heb je direct alle benodigdheden voor downloaden in huis, de software is in het Nederlands verkrijgbaar.

 

Tijdens het downloaden van NZB-bestanden kunnen kleine foutjes voorkomen, dit resulteert in een foute file en dit kan de download verpesten. Spotnet repareert ook bestanden tijdens het downloaden, zodat je geen problemen zult krijgen met corrupte bestanden.

Voordelen:
Snel zoeken naar NZB-bestanden

In een muisklik beginnen met downloaden

Nederlandse versie beschikbaar

Repareert snel bestanden tijdens het downloaden

 

Nadelen:

Zoekresultaten worden niet gefilterd

 

GrabIt

GrabIt is gemaakt door Shemes.com, een bedrijf dat meerdere soorten software produceert. Deze client is geschikt voor het downloaden van NZB-bestanden. In de client kan gezocht worden naar NZB-bestanden, er worden tot 10.000 resultaten weergeven.

 

Met GrabIt worden bestanden onder SSL-beveiliging gedownload. Dit beschermt jouw gegevens van eenieder die deze probeert te stelen. Het grootste voordeel van GrabIt is de eenvoudige interface, deze is erg gebruiksvriendelijk en doet denken aan andere downloadclients.

 

Voordelen:

Tot 10.000 zoekresultaten bij een zoekopdracht

SSL-beveiliging tijdens het downloaden

Gebruiksvriendelijke interface

 

Nadelen:

Vraagt veel werkgeheugen van de computer

 

Welke is nu het beste?

Het verschil tussen Spotnet en GrabIt is niet groot, veel functies van de clients komen overeen. Toch heeft Spotnet de grootste gebruiksvriendelijkheid, het interface is gemakkelijk te begrijpen, bestanden zijn eenvoudig binnen te halen en worden ook snel gerepareerd.
Grabit is juist weer handig voor eenieder die uitgebreid op zoek wil gaan naar bestanden, dankzij het grote aantal zoekresultaten dat een zoekopdracht oproept kan er altijd een goed bestand gevonden worden. Spotnet biedt een minder aantrekkelijke zoekfunctie zonder filter, dit geeft GrabIt daarom een voordeel.

 

Voor beginners is downloaden van NZB-bestanden via Spotnet aangeraden. Via verschillende Nederlandse fora worden goede NZB-sites gelinkt waar bestanden vandaan gedownload kunnen worden. Zoeken via Spotnet kan resulteren in slechte bestanden omdat er geen filter is.

 

Ervaren downloaders zullen beter overweg kunnen gaan met GrabIt. De zoekfunctie is een stap verder dan bij Spotnet, maar er wordt meer werkgeheugen verwacht. Vaak hebben ervaren downloaders een snellere computer met meer werkgeheugen en opslagruimte. Dit maakt GrabIt daarom een betere keuze.