Brussel, de multifunctionele hoofdstad

Brussel is de hoofdstad van België, of beter gezegd : het Koninkrijk België. Het bevindt zich centraal op de kaart van België en van Europa! Daarom worden vrijwel alle belangrijke vergaderingen en bijeenkomsten van de EU in Brussel gehouden.

Daarom wordt Brussel wel eens  de multifunctionele hoofdstad genoemt ! Er zijn slechts twee officiële talen : Nederlands en Frans. Hoewel Brussel, geografisch gezien in Vlaanderen ligt, spreekt men in Brussel toch meer Frans dan Nederlands. Slechts zeven tot vijftien procent van de Brusselse bevolking is Nederlandstalig.

Qua bereikbaarheid scoort Brussel goed. Via snelwegen is deze grootstad zeer goed te bereiken. Gent, Brugge,  Antwerpen, Luik en Namen beschikken allemaal over goede wegen die in verbinding staan met Brussel. De grootste Belgische luchthaven is Brussels Airport (hier zijn ook andere benamingen voor) en bevindt zich in Vlaanderen.

Omdat Brussel de Europese hoofdstad is en een internationaal karakter heeft bevinden er zich nog maar weinig echte Brusselaars in deze stad. Indien er nog Brusselaars te vinden zijn, worden deze aangeduid met een speciale benaming. Als u en uw ouders allemaal geboren en getogen zijn in Brussel, dan bent u een Ketje.

Omdat er in Brussel veel Europese instellingen bevinden, is er een grote aantrek van internationale winkels. Daarom, in economisch slechtere tijden blijft de vraag naar kantoorruimtes steeds groot. Brussel is op twee na de grootste zakenstad van Europa, voor Brussel staat nog London en Parijs. Dankzij de grote vraag naar kantoor- en winkelruimtes blijft winkelen in Brussel altijd een plezier. Ga je winkelen in Brussel ? Bezoek dan zeker eens de Nieuwstraat en de Louizalaan !

 

Symptomen van kanker te weten komen ? Vindt het hier !