De leukste woonsteden in Brabant

Brabant, de gezelligste stad van het land, volgens velen. Brabantse gemoedelijkheid, veel natuur en genoeg stedelijke drukte in steden als Eindhoven, Den Bosch of Breda. Maar wie niet per se heel stads is, maar wel van gezellige drukte en levendigheid houdt, waar moet die wonen? Wij geven je wat voorbeeldjes van leuke woonsteden in brabant:

Helmond
Onder de rook van Eindhoven ligt Helmond. Een gezellig stad die van alles voorzien is wat je nodig hebt voor een gezellig, lekker leven: uitgaan, restaurants, theater, enzovoorts. Helmond ligt dicht bij Eindhoven zodat je ook voor “shoppen in de grote stad” goed zit in de stad van de Keiebijters (carnavalsnaam). Wonen in Helmond? Bekijk het woningaanbod op www.wooniezie.nl.

Oss
Vind je een grote stad al snel te groot? Dan is Oss wel wat voor je. Mooi gelegen in de driehoek Veghel-Uden-Oss. Oss staat bekend om haar grote weekmarkt en jaarlijks spectaculaire, grote kermis. Ook voor uiteten, stappen en lekker shoppen kun je in Oss je hart luchten: het is er allemaal.

Roosendaal
Roosendaal als stad is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente. Roosendaal leeft enorm en heeft een belangrijke internationale logitstieke functie, dankzij haar ligging aan de spoorlijn Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen. Roosendaal kent een sfeervolle binnenstad en vele gezellige bezienswaardigheden zoals de Sint-Jan kerk in de binnenstad.

Valkenswaard
Ooit stond de stad Valkenswaard bekend om haar sigarenfabrieken, maar tegenwoordig zou je Valkenswaard bijna “toeristisch” kunnen noemen. In Valkenswaard wonen veel forenzen die in België of Eindhoven werkzaam zijn. Daar ligt Valkenswaard dicht bij in de buurt. Valkenswaard heeft een bruisend uitgaansgebied (de markt in Valkenswaard) en er hangt een pittoreske sfeer.