De redenen om te kiezen voor een pocketvering matras

Iedereen kent het wel, het inrichten van de slaapkamer, welk bed komt in de slaapkamer? Er zijn tal van soorten matrassen en boxsprings. Het is verstandig om je te verdiepen in de voor en nadelen van de verschillende soorten matrassen. Hieronder worden de voor- en nadelen benoemd van de pocketvering matras.

 De voordelen van een pocketvering matras;

–          Dit matras is zeer koel en ventileert goed. Hierdoor is dit matras geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

–          Het matras bezit een hoog aantal veren en heeft een duurzame afdeklaag, waardoor de matrassen wel 15 jaar mee kunnen gaan.

–          Door de vele comfort zones zorgt het matras voor een goede drukverdeling.

 De nadelen van een pocketvering matras;

–          Mensen die van een warm matras houden en het snel koud hebben, zouden niet moeten kiezen voor een pocketvering matras.

–          Treed veel ruimteverlies op, dit komt omdat een lig ruimte verloren gaat door de schuimrubber omlijsting. Deze omlijsting is nodig om de veren op hun plaats te houden en het matras in model te houden.

–          Het matras is niet hygiënisch, in de open ruimtes is er kans op schimmelvorming en stofophoping.

–          Het is lastig de perfecte pocketvering te vinden vanwege de zones. Deze liggen eigenlijk voor iedereen op een verschillende hoogte, omdat iedereen anders gebouwd is en verschillende lichaamslengtes hebben.

 Levensduur

Dit matras kan minimaal 5 jaar meegaan en heeft een maximum tot 15 jaar.

Het is een matras dat goed vocht op neemt en zeer koel is. Dit is een matras dat niet hygienisch is en ruimte verliest door de omlijsting. Daarnaast moet het matras regelmatig gekeerd worden, om kuilvorming te voorkomen.