De verschillende vormen van flirten

Dat flirten een bezigheid van de mens is, weet iedereen wel. Dat we dagelijks flirten, dat we bijna ook elke dag wel flirten, dat weet niet iedereen. Even elkaar aankijken, soms met een bedoeling en soms voor de lol. Flirten is leuk en het geeft je contact en vertrouwen.

Spelenderwijs flirten
Gewoon voor de lol elkaar aankijken, even een grapje maken of gek kijken. Op een speelse manier flirten doet men vaker als men denkt, alleen wordt het niet altijd gezien als flirten. Even een knipoog naar de kassamedewerker is eigenlijk al beetje een flirt.

Zakelijk / op het werk
Toch ook op de zakelijke markt wordt er volop geflirt. Stel je maar eens voor dat je een knappe collega krijgt of met iemand zaken moet doen met wie je een bepaalde aantrekkingskracht hebt. Dan kunnen de zaken in ieder geval een stuk vlotter lopen en kan zelfs flirten als overredingskracht worden gebruikt.

Contact als doel
Als je iemand tegenkomt, dan kan het zijn dat je je tot elkaar aangetrokken voelt. De mogelijkheid bestaat dan dat de ander meer wil dan alleen flirten, bijvoorbeeld de ander beter leren kennen voor een date dat in een relatie uit kan monden. Als beiden hier voor openstaan, is het natuurlijk erg leuk, maar helaas weet je natuurlijk niet altijd of de ander wel vrijgezel is of wel aan iets toe is. Ook veel niet vrijgezelle mensen flirten graag, een blauwtje lopen hoort er nou eenmaal bij.

Online flirten
Via een datingsite kan je mailen, cammen, flirten en chatten met vreemden, zowel single mannen als alleenstaande vrouwen. Door leuke berichten te sturen kan je met elkaar toch ook een flirt contact op internet hebben. Zo een flirt kan uitmonden in een date en wie weet daar daar uit komen. Het voordeel is dat je over het algemeen wel weet dat de ander ook vrijgezel, al doen veel mensen zich ook helaas soms als vrijgezel voor terwijl ze het niet zijn. Nadeel is dat je elkaar nog niet in het echt gezien hebt, dus dit kan wel tegenvallen!