De witte Oostenrijk voor jong en oud

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming als het gaat om wintersport. Oostenrijk bevat gebieden voor elke skiër en snowboarder van elk niveau en elke leeftijd. Niet zo gek dat vele Nederlanders elk jaar gaan wintersporten in Oostenrijk.

Voor de reis naar Oostenrijk kan gekozen worden uit eigen vervoer, met een touringcar of per trein. Dit is natuurlijk afhankelijk met wie je op wintersport gaat. Als je met kinderen gaat, dan is het natuurlijk niet aan te raden om met de trein te gaan. Kies dan voor de eigen auto of een reis met een touringcar.

Een onderwerp waar je je ook mee bezig zult houden is kleding. Hoeveel moet er mee en wat moet er precies mee? Het is aan te raden om warme kleding mee te nemen. Skipakken kunnen eventueel op plaats van bestemming worden gehuurd. Zeker als je voor de eerste keer gaat, is het handig om eerst de pakken te huren. Denk je dat je daarna nog vaak op wintersport vakantie zult gaan, dan kan je je eigen skipak aanschaffen. Voor kinderen die eventueel meegaan kan je beter skipakken huren en wat extra warme kleding meenemen.

Daarnaast bevat Oostenrijk verschillende soorten accommodaties. Zo heb je de keuze uit hotels, appartementen, pensions of de wel zo bekende chalets. Een chalet is een woning dat gemaakt is van hout. Een chalet is vaak erg groot en soms kunnen er wel meerdere gezinnen in. Erg gezellig natuurlijk om na een dagje flink te hebben geskied of gesnowboard bij elkaar te zitten. Een chalet biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden dan een hotelkamer. Zeker als je kinderen mee op wintersport hebt is het aan te raden om in een chalet te verblijven.

Om een goede wintersportvakantie in Oostenrijk te hebben, is het aan te raden de eerder besproken punten eens goed door te nemen. Zo kom je tijdens de vakantie niet voor verrassingen te staan maar heb je juist de tijd van je leven. Veel sneeuwplezier!