Diëten waarom de meeste diëten ongezond zijn

Diëten waarom zijn de meeste ongezond?

Diëten zoals reeds gezegd worden we constant om de oren geslagen met nieuwe diëten en tegenstrijdig voedingsadvies. Volgens het ene weekblad is koffie gezond, volgens het andere magazine veroorzaakt het hartritmestoornissen. Vette vis is volgens expert A gezond, terwijl expert B zegt dat vette vis vol kwik zit. Groene thee veroorzaakt blaaskanker volgens de ene studie, terwijl een andere studie zegt dat groene thee juist beschermt tegen kanker.

volgens dieet x mogen we veel suikers eten, zolang we maar vetarm eten, terwijl dieet y zegt dat vetten mogen, maar vooral suikers de boosdoeners zijn. En ga zo maar door. Ik kan u nu alvast één tip geven: haal nooit uw dieetadvies uit de populaire media!

Sommige voedingsadviezen en diëten zijn gewoonweg absurd, zoals het bloedgroepdieet waarbij je moet eten volgens je bloedgroep. Dit is een lacher van formaat, hoewel al miljoenen boeken over  de toonbank zijn gegaan. Veel diëten  die iets zinniger lijken, zijn ronduit ongezond. Neem het beroemde klassieke Atkins-dieet. Dr. Atkins beval aan om zo weinig mogelijk suikers (koolhydraten) te eten en zo veel mogelijk proteïnen en vetrijke producten.

Hij geeft er dan een heel medische uitleg aan waarom dat zo is, en ergens heeft hij inderdaad gelijk: te veel suiker is bijzonder ongezond. Maar ik blijf hierop hameren je moet altijd het hele plaatje bekijken. elke medische student leert dat een overmaat aan proteïnen ook ongezond is, onder meer omdat hert voor de lever en nieren moeilijk is om de bouwstenen van proteïnen af te breken.

Vanaf ons dertigste jaar vermindert de werking van onze nieren met 10 procent per decennium, en dit proces wordt sneller als we te veel proteïnen innemen.

Ik hoop dat je het artikel leuk vind en als je nog meer informatie zoekt over diëten kijk dan eens op onze website   http://infopuntje.nl/