Drones in de maatschappij.

Drones in de maatschappij.

Drones en quadcopters zijn aan een grote opmars bezig in de wereld. Er zijn veel voor en tegenstanders. Hangt er natuurlijk vanaf in welke context het  bekeken wordt. De militaire drones die in het buitenland in oorlogsgebieden worden ingezet zijn voor het grote publiek niet zo gegeerd omdat oorlog altijd samen gaat met onschuldige slachtoffers. Voor het leger is dit natuurlijk wel een goed hulpmiddel om tegenstanders uit te schakelen en ook om slachtoffers bij de militairen te beperken.

Speelgoed drones.

Langs de andere kant heb je dan de speelgoed drones en quadcopters zoals de gekende AR drone van parrot die vooral het jeugdige publiek aanspreken.  Dit is wel een redelijk duur speelgoed al was het dat er tegenwoordig vele goedkopere toestellen op de markt zijn die zo rond de 60€ kosten. Een peuleschil in vergelijking met de 300€ die de AR drone kost. Deze speeltjes hebben een range van om en bij de 100 meter en kunnen geen extra gewicht dragen wat het toestel dus ongevaarlijk maakt voor mensen met slechte bedoelingen.

Toepassingen.

Ergens tussenin bevinden zich de drones die gebruikt worden voor industriële of wetenschappelijke onderzoeken of toepassingen. Bijvoorbeeld brandweer die met behulp van een warmte camera over daken kan vliegen om brandhaarden te detecteren.  Dit is niet alleen veiliger voor de manschappen maar ook vele malen goedkoper dan een helicopter in de lucht te moeten sturen. Ook voor lucht opnames zijn deze drones perfect inzetbaar. Met een goede gimbal voor stabilisatie onder je drone  kan je mooie scherpe beelden maken. En met een gps module kan je ook alle kanten uit zoals de drone een op voorhand vastgelegd parcours laten afleggen terwijl de foto’s neemt of video opnamen maakt.