Een houten garage voor de auto

De herst staat weer voor de deur, daarom kan ik me voorstellen dat je denkt: is het niet een goed idee om een houten garage te kopen voor mijn auto? Maar er zijn zoveel mogelijkheden met houten garages, dat je soms niet meer weet wat je moet nemen. Keuzes zijn leuk, maar het maakt het niet altijd makkelijker! Daarom gaan we nu even uitleggen waar je in ieder geval aan moet denken als je tot aanschaf van een houten schuur voor de auto wilt overgaan. We bespreken niet alleen verschillende maten, maar ook houtdiktes, kwaliteit en nog wat andere zaken die ter sprake komen.

Wat is een juiste maat garagae?

Uiteraard is dat afhankelijk van de wensen, maar doorgaans dient een garage minstens 3 meter in breedte te hebben. Anders past de auto er simpelweg niet in. Echter is het aan te raden op zoek te gaan naar een garage met een minimale breedte van 3,2 meter. Dit heeft te maken met de garagepoort die aan de voorzijde van schuur zit. Deze haalt namelijk wat sterkte uit het geheel weg en er dient voldoende hout om de poort heen te zitten zodat het toch sterk blijft. Er zijn houten garages van 3 meter breed, maar deze kunnen weleens wat slap zijn en dat lijkt me niet ideaal als deze moet dienen als bescherming voor de auto!

Verder is het van belang om te weten wat je verder met de houten garage wilt. Is het puur voor de auto of ga je er ook een werkbank in plaatsen? Het kan natuurlijk ook zijn dat je er wat fietsen en tuingereedschap in wilt plaatsen. Dan is het wel verstandig om een breedte van minimaal 4-5 meter te hanteren, anders is er gewoonweg weinig ruimte om de auto.

Wat is een juiste houtdikte?

Alles heeft z’n prijs en de houtdikte bepaalt in grote mate de kwaliteit van het bouwwerk. Een garage heeft minimaal een afmeting van 3 x 5 meter en is dus best een groot bouwwerk. Mijn advies zou zijn om minimaal een garage te zoeken van 44mm houtdikte. 28mm houtdikte is eigenlijk niet genoeg.

Goedkoop is dat ook duurkoop?

Hoeft helemaal niet zo te zijn! Let echter wel op de garagepoorten. Dit zijn namelijk de zwakke punten van de garage. Niet alleen de wanden om de poort heen, maar ook de poorten zelf. Het is aan te raden hier niet op te bezuinigen, want het is verschrikkelijk onpraktisch om met een poort te zitten die niet goed open en dicht gaat. Mijn advies zou zijn: ga niet voor het goedkoopste model, maar laat je goed informeren wat goed bij je wensen past en maak dan een keuze zodat je jarenlang kan genieten van een mooie houten garage.