Een lastminute van je dromen

Zomaar een lastminute naar Kreta is iets waar velen van dromen. Dit mooie Griekse eiland aan de Middellandse Zee heeft veel verschillende, maar zeker leuke activiteiten te bieden. Daarnaast kunnen natuurliefhebbers ook prima hun draai vinden op dit eiland. Want Kreta is namelijk een eiland voor jong en oud.

Natuurlijk zijn de stranden van Kreta niet te missen. Deze witte stranden met een heldere lichtblauw zee zijn zeer aantrekkelijk onder de toeristen. Een dagje relaxt op het strand liggen en genieten van de zon is niet verkeerd. Daarnaast houd je er na de vakantie een mooi bruin kleurtje aan over. Wil je liever iets actiefs doen op het strand, dan is dat ook geen probleem. Je kan er namelijk verschillende watersporten doen. Uiteraard nodigt het helder zeewater je uit om er lekker in te duiken en in te zwemmen, maar daarnaast kan je er ook snorkelen, waterskiën, zeilen en kitesurfen.

Na een heerlijk dagje in de zon te hebben gelegen wil je natuurlijk ook weer eens flink bewegen. Ben jij iemand die wel in is in een feestje? Dan is Kreta dé eiland voor jou! Het uitgaansleven in Kreta is namelijk wel spetterend te noemen. Vooral Chersonissos is voor de jongeren een bekend uitgaansgebied. Het bevat tal van discotheken en bars en worden elke avond druk bezocht.

Of wil je juist een vakantie waar je het rustiger aan wilt doen? Ook dat is geen probleem als je naar Kreta wilt. Er zijn talloze bezienswaardigheden en je kan er uitermate goed genieten van de natuur. Een aanrader is om een tour te volgen over het eiland. Op die manier kan je alle prachtige bezienswaardigheden van het eiland zien. Dit kan te voet, maar ook op de fiets.
Ook is het mogelijk om een wandeling te maken in de bergen of een bezoek te brengen aan diverse grotten.

Naast veel zonnen, uitdagende watersporten en de natuur kan je er samen met de familie er ook op uit. Een leuk en interessant familieattractie is het Cretaquarium. Dit is een verrassende onderwaterwereld met de meest unieke onderwaterdieren. Vooral erg leuk maar ook leerzaam voor de kinderen.

Over hotels en verblijfplaatsen hoef je je ook geen zorgen te maken. Kreta heeft namelijk een uitgebreid aanbod aan hotels. Bedenk van te voren aan welke eisen het hotel moet voldoen en dan is de keuze zo gemaakt. Vaak bevinden de hotels zich vaak in en rondom de badplaatsen. Erg handig natuurlijk, want zo kan je overal gemakkelijk komen. Binnen een paar tellen sta je op het strand en zo ben je ook weer snel in de stad te vinden. Kreta heeft het allemaal. Kan je niet meer wachten? Misschien zijn er nog een aantal lastminute Kreta boeken!