Geruchten rondom iPhone 6S Plus blijken waar

Na de iPhone 6 Plus heeft Apple in september de iPhone 6S Plus gepresenteerd. Dit toestel is iets dikker dan haar voorgangers, krijgt een nieuwe processor en meer werkgeheugen. Bovendien zal deze smartphone net als de iPhone 6S ook verkrijgbaar zijn in een verrassende nieuwe kleur.

De geruchten kloppen, er wordt een vierde kleur toegevoegd aan het iPhone-palet. Naast spacegrijs, zilver en goud komt er een rose gouden iPhone. Eerder werd er al een 18-karaats iWatch in deze kleur op de markt gebracht, maar de iPhone 6S Plus in rose goud zal niet in dezelfde prijsklasse (van 11.200 euro) komen te liggen. Wel is de 6S Plus duurder dan de ‘gewone’ 6S. Een losse iPhone 6s zal waarschijnlijk 749,- gaan kosten, de 6S Plus variant 849,-.

MacRumors.com publiceerde voor de lancering een aantal foto’s van de nieuwste telefoons van Apple. Deze lieten zien dat de behuizing wat groter zou zijn: 139,19 mm lang en 67,88 mm breed. Deze beelden bleken niet geheel waarheidsgetrouw. In augustus gelekte foto’s lieten toestellen zien met een lengte van 138,26 mm en 67,16 mm breedte. Deze klopten wel. Althans, voor de ‘gewone’ 6S. Het klopt dus dat de iPhone 6S varianten groter en dikker zijn dan hun voorgangers.

In de wandelgangen werd ook geroepen dat de 6S Plus uitgerust zou zijn met een Force Touch display. Tim Cook presenteerde dit uiteindelijk als 3D Touch. Met deze techniek kun je specifieke acties uitvoeren door harder of zachter op het scherm te drukken. Deze speciale laag en chip zitten op dezelfde locatie als bij de 6S.

Apple heeft onder andere de nieuwe iPhone 6S Plus op een media evenement op 9 september gepresenteerd. Qua uiterlijk is er niet veel veranderd, alleen de interne hardware is verbeterd. Daarnaast is de iPhone 6S uitgerust met een vernieuwde A9-processor. Het besturingssysteem is iOS 9.