Geslaagde PlayStation 4 controller en camera

De PlayStation 4 controller is volgens vele gamers de beste controller ooit geproduceerd. Zelfs veel Xbox-gamers zijn overtuigd geraakt van de nieuwe PS4 controller. Dit terwijl de Xbox controller juist jarenlang werd gezien als de superieure controller. Maar waarom is de nieuwe PlayStation 4 controller dan zo goed?

PlayStation 4 controller

Wanneer je een PlayStation 4 controller naast een oude PS4 controller legt, zijn er gelijk een aantal verschillen te zien. De vormgeving is niet heel veel veranderd maar er zijn een paar bijzondere features bijgekomen.

Zo heeft de PlayStation 4 controller een touchpad. Deze touchpad vervangt de select knop van de vorige controllers. De touchpad reageert op bewegingen van vingers maar kan ook ingedrukt worden als knop. Ook de share en option knoppen zijn nieuw. Option vervangt de pauze knop. De share knop kan gebruikt worden om snel contact te leggen met andere PS4 gebruikers en om gamemomenten te delen.

Een andere nieuwe mogelijk is om een PS4 headset direct op de controller aan te sluiten. Er zit namelijk een 3,5mm koptelefoon aansluiting op de controller. Hierdoor hoef je dus niet meer te prutsen met bluetooth en lange kabels. Een andere nieuwe feature is de ingebouwde speaker. Deze speaker kan worden gebruikt voor ingame geluiden.

PS4 camera

Een ander bijzonder accessoire voor de PlayStation, is de PS4 camera. Deze camera kan worden aangesloten op de PS4 om te communiceren met andere gamers. Daarnaast kun je met de camera bepaalde games besturen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een foto op video van jezelf te maken terwijl je aan het gamen bent.