Het belang van goede wielerkleding

De wielersport heeft de laatste jaren een ontzettende vlucht genomen en is aanzienlijk in populariteit gestegen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de aandacht die er tegenwoordig is voor de Tour de France (je kunt er haast niet meer omheen) en de puike prestaties van de Nederlandse renners, die zich tot de top van de wielerwereld mogen scharen. Jaarlijks worden er tal van wielerwedstrijden gehouden, waaronder veel plaatselijke wedstrijden. Natuurlijk is ieder jaar de Tour de France weer het absolute hoogtepunt, waardoor miljoenen sport liefhebbers van over de hele wereld aan de buis zijn gekluisterd.
Het meest opvallende aan de wielersport, is waarschijnlijk wel de hedendaagse wielerkleding/fietskleding, bijvoorbeeld te verkrijgen bij www.wieleroutfits.nl.

Ieder jaar weer verrassen de verschillende wielerploegen met de meest opvallende wielerkleding, waarbij gezien en gezien worden natuurlijk één van de belangrijkste aspecten is. Natuurlijk heeft goede wielerkleding een bepaalde functie. Door goede aerodynamische wielerkleding kunnen renners namelijk secondes pakken in het klassement. Gestroomlijnde kleding zorgt er namelijk voor dat renners harden kunnen fietsen en in de wielersport kan alles beslist worden op een fractie van een seconde. Fabrikanten proberen ieder jaar weer verbeteringen door te voeren in de kleding, zodat de aerodynamica nog beter wordt.

Niet alleen zit aerodynamica verwerkt in de broek en het wielershirt, het zit zelfs in de schoenen, handschoenen en helm. De materiaal soort speelt hierbij ook een cruciale rol, aangezien deze natuurlijk zo licht mogelijk moet zijn voor de minste weerstand en het grootste comfort.
Kortom, goede wielerkleding is van essentieel belang in de wielersport en kan wedstrijden beslissen.