Hoe werkt een code printer?

Het is zo dat een heleboel geprint wordt. Dit is nog belangrijk, omdat veel mensen informatie niet alleen maar digitaal willen, maar wel veel digitaal gemaakt wordt. Neem nou bijvoorbeeld producten in de supermarkt. Uiteraard wil je niet dat je alleen maar sinaasappelsap kunt kopen, en dat de ingredienten van het product op internet te vinden zijn. Je wilt het gewoon allemaal samen hebben. Een andere optie, het sap via internet bestellen is ook niet handig. Je wilt weten wat er in zit, als je het gaat consumeren.

Maar hoe gaat dat printen dan? De meeste mensen printen alleen maar documentjes op wit papier. Maar alle bedrijven labelen hun producten. Dit gebeurt normaliter met een code. De code wordt geprint op het product en dan is deze om verstuurd te worden. De meest voorkomende manier om voor een code printer is een thermische printer. Deze gebruiken warmte. Het is zo dat er dan een chemische reactie ontstaat, waardoor een deel van het papier zwart wordt. Een tweede manier is ook met warmte, maar dan is niet het papier wat van kleur verandert. De warmte smelt een soort stof die over het label materiaal loopt. Dit is eigenlijk een betere manier, omdat dit daarna ongevoelig is voor warmte of licht.

In bedrijven worden veel verschillende printers gebruikt. Maar toch is het logisch dat de grote magazijnen en fabrieken printers gebruiken zoals een industriële code printer. Deze kunnen veel papier verwerken en werken nog sneller. In kantoren is het toch meest voorkomend om een desktop printer te hebben. In deze omgevingen is het niet zo belangrijk om een dure printer te hebben. Een normale kabel printer is goed genoeg, en dit is vaak niet zo’n grote investering. Toch is het handig om er een te hebben staan, omdat het altijd van pas kan komen.