Hoe kan het dat het zo goed gaat met de handel in Bitcoins?

Het gaat goed met het elektronische geld Bitcoin. Hoewel leek alsof de hype rondom het digitale geld voorbij was, blijkt de prijs toch weer te stijgen. De afgelopen tijd bereikte het aantal Bitcoins dat per dag van eigenaar verwisselde een hoogtepunt. Op de meest succesvolle dag werden er maar liefst 2,86 miljoen Bitcoins online verhandeld. Het vorige record lag op 2,49 miljoen verwisselde Bitcoins.

Koersstijgingen trekken handelaren aan

Er lijken twee redenen te zijn voor het succes op de platformen waar de Bitcoins worden verhandeld. Ten eerste blijft de prijs van het digitale betaalmiddel stijgen. De virtuele munt is inmiddels van 1 Bitcoin voor 177 dollar in januari afgelopen jaar, gestegen tot rond de 400 dollar. Door het succes in de Bitcoin-handel zien ook de handelaren er weer heil in terug te keren op de markt.

Verandering op de markt: nu ook handelen met geleend geld

Coindesk, de online nieuwsleider op het gebied van nieuws, prijzen en informatie over de handel in Bitcoins schrijft over een aantal opvallende veranderingen op de beurzen die handelen in het elektronische geld. Verschillende Bitcoin-beurzen staan inmiddels constructies toe waardoor het handelen in de virtuele munten makkelijker wordt. Zoals bijvoorbeeld de hefboomconstructie waardoor er gehandeld kan worden met geleend geld. Neptransacties zijn daarnaast een manier om het succes op de platformen op te drijven. Coindesk verdenkt verschillende platformen ervan deze transacties door middel van slimme software automatisch uit te voeren waardoor het succes groter lijkt dan het daadwerkelijk is. En een groeiende markt trekt handelaren aan. Voor meer leuk en recent financieel nieuws kijkt u op de website van verantwoord investeren.