iMac bestellen? Weet wat je koopt

Apple kondigde in september een update aan voor de all-in-one iMac desktop computer. De nieuwe generatie iMac beschikt over de laatste generatie Haswell processors, de supersnelle 802.11ac Wi-Fi standaard en nieuwe NVIDIA GPU’s uit de GeForce 700 series.

Verder is de standaard SATA-interface ingeruild voor een PCIe controller voor nog hogere datasnelheden bij het gebruik van de Fusion Drive of flashopslag. De behuizing is echter nog wel identiek aan de variant die vorig jaar werd uitgebracht, maar dat is in onze ogen zeker geen nadeel.

Een iMac kopen? Het goedkoopste 21,5-inch model met een quad-core 2,7Ghz Intel Cire i5 (Haswell) processor is online te bestellen voor een 1329 euro. Voor iets meer prestaties is er ook een 21,5-inch iMac beschikbaar met een 2,9Ghz quad-core Core i5 processor en een dedicated grafische NVIDIA GeForce GT 750M processor met 1GB aan videogeheugen.

Het duurdere 21,5-inch model en beide 27-inch modellen zijn uitgerust met quad-core Intel Core i5 processor die tot maximaal 3,4Ghz kunnen worden geklokt en ook beschikken ze over een losse grafische processor met tweemaal zoveel videogeheugen en 40% snellere prestaties in vergelijking met de vorige generaties.

Apple’s absolute top iMac heeft een quad-core Intel Core i7 processor met een maximale kloksnelheid van 3,5Ghz en een NVIDIA GeForce GTX 780M grafische processor met maximaal 4GB aan videogeheugen. Dit model is beschikbaar vanaf 2379,00 euro.

De nieuwe iMac modellen ondersteunen ook Wi-Fi 802.11ac Wi-Fi. Echter zal je om te profiteren van deze hoge draadloze snelheden wel in het bezit moeten zijn van een 802.11ac router. Volgens Apple levert de 802.11ac standaard drie keer de prestaties van een 802.11n verbinding.

In 2013 komt de iMac standaard met 8GB aan werkgeheugen en een 1TB harde schijf, bij het configureren van de iMac kunnen consumenten wel kiezen om de iMac te upgraden tot 32GB aan werkgeheugen en een 3TB harde schijf. Op de achterkant vinden we verder twee Thunderbolt 2 poorten en vier USB 3.0 poorten om externe apparatuur op hoge snelheid te verbinden met de iMac.

Een iMac bestellen is vanaf nu mogelijk via de Online Apple Store, Apple Store en verschillende Apple Premium Resellers.