Is het mogelijk hersenen te trainen?

Vandaag de dag wordt er steeds meer gevraagd van mensen. Er wordt van je verwacht dat je alles onthoudt en alle informatie paraat hebt, anders kun je jouw baan wel vergeten. Vaak hoor je dat als je meer brains wil je deze kunt trainen met hersen krakers. Echter is er enige twijfel over het daadwerkelijk werken van deze hersen trainingen.

Hoe dan wel mijn hersenen trainen?

Je moet je af vragen of je jouw hersens daadwerkelijk kunt trainen, misschien is dat niet eens mogelijk. Dan zou alle tijd die je gestoken hebt in het maken van hersen krakers voor niets geweest zijn, dat zou toch zonde zijn van je tijd.

Er is echter een alternatief waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het tot betere resultaten leidt. Het verschil met dit alternatief en hersen krakers is dat je jouw hersenen niet gaat trainen maar ze efficiënter gaat gebruiken. Dit doe je door bepaalde technieken toe te passen die ervoor zorgen dat je hersenen informatie beter verwerken en ook meer informatie opslaan en deze langer onthouden.

Bij BrainStudio kun je trainingen volgen om deze technieken te leren. De meest gegeven training heb ik hier kort omschreven;

mind mapping

Een van de trainingen die je kunt volgen is het leren van mind mapping. Een mind map is in de meeste gevallen een stuk papier waarop een hoofd onderwerp staat en van hier uit ga je structureel sub onderwerpen toevoegen.
Aan ieder sub onderwerp voeg je één woord toe de rest dien je te omschrijven met afbeeldingen. Mind mapping werkt zeer goed omdat hersenen afbeeldingen beter onthouden dan hele lappen tekst.