Hoe kom ik van aambeien af?

Als je last hebt van aambeien dan wil je één ding zo snel mogelijk en dat is er vanaf. Je wilt van de pijn af en vooral van de ellendige jeuk. Natuurlijk wil je er eigenlijk niet mee naar de huisarts gaan. Ondanks dat ruim vijftig procent van de Nederlanders regelmatig last heeft van aambeien praat je er liever niet over. Gelukkig zijn er verschillende zelf aambeien behandelingen mogelijk bij aambeien.

Het gebruik van aambeienspray of zalf.

Voor het zelf behandelen van aambeien is het wel belangrijk dat ze uitwendig zitten. Je kunt inwendige aambeien helaas niet zelf behandelen. Gelukkig gaan de meeste binnen een paar dagen vanzelf weer weg als de ontlasting weer normaal is. Mocht je hier liever niet op willen wachten dan kan je de aambeien behandelen met spray of zalf. Zalf wordt door sommige als onhygiënisch ervaren toch worden er goede resultaten mee geboekt. Binnen drie dagen zijn ze vaak bij het gebruik van zalf al weg. Een andere oplossing is spray. Spray is een stuk hygiënischer en werkt direct verkoelend, waardoor de pijn en jeuk al snel verdwijnt. Mochten de aambeien binnen 14 dagen niet over zijn met het gebruik van zalf of spray dan is het belangrijk om naar de huisarts te gaan.

Het volgen van een vezelrijk dieet tegen aambeien.

Aambeien ontstaan voornamelijk door te harde ontlasting. Het is belangrijk om een vezelrijk dieet te volgen en voldoende water te drinken. Je kunt aambeien zo voorkomen en ervoor zorgen dat ze sneller overgaan. Door de ontlasting zacht te houden verdwijnen ze vaak binnen 14 dagen uit zichzelf. Het kan verstandig zijn om naast het volgen van een dieet gebruik te maken van de spray of zalf. Op deze manier kunnen aambeien behandeling het beste worden behandeld.