Kun je via internet schilderijen kopen?

Canvas schilderijen kopen

Steeds meer mensen zijn er zich van bewust dat betaalbare kunst helemaal niet zo ver te zoeken is. En dat geldt helemaal voor canvas schilderijen, want steeds meer mensen hebben één of meerdere canvas schilderijen in hun huis hangen.

 

Zo werden vroeger schilderijen van olieverf op canvassen gezet. Eén van oudste schilderijen op canvas is de in 1410 gemaakte „Madonna met engelen” uit Frankrijk. Online zijn er steeds meer webshops en internetbedrijven waar u een foto op canvas kunt laten bedrukken. En hierdoor is de producten van canvas schilderijen en foto art schilderijen sterk toegenomen, zoals bij Decofeelings.nl

 

Canvas schilderijen, hoe het begon

Vroeger werden de eerste canvas schilderijen zelf geproduceerd. Hierbij werd het weefsel met de hand geweven en later op een raam gespannen. Daarna werd er beenderlijm aangebracht. Echter was beenderlijm oplosbaar in water, waardoor beenderlijm vaak onhandig was voor canvassen.

 

Om hier toch iets tegen te doen gebruikte ze vooral ei, honing en aluin. De schilders voorzagen later het canvas van een grondering. Dit gaf het canvas schilderij een bepaalde kleur. De kleur van de grondering verschilde vaak per schilder. Rubens gebruikte bijvoorbeeld een helder witte kleur, terwijl Rembrandt vaak van donkerbruine kleuren gebruik maakten.

 

U kunt nu moderne canvas schilderijen kopen

Maar inmiddels zijn canvas schilderijen natuurlijk een stuk professioneler en worden ze ook professioneler geproduceerd. De canvas schilderijen worden op dit moment vooral van polyester en katoendraden gemaakt.

 

De kwaliteit van de canvas schilderijen is vooral te bepalen aan de aantal zwarte punten in het textiel. Hoe meer zwarte punten u ziet, hoe lager de kwaliteit van uw canvas schilderij. Erg belangrijk dus om rekening mee te houden wanneer u een canvas schilderij gaat kopen.

 

Soms wordt er een coating van polyurethaan of polyacrylaat aangebracht aan de industriële canvas. Hierdoor wordt het materiaal ondoordringbaar gemaakt voor verf of andere stoffen. Zo wordt de kwaliteit van de canvas nog extra gewaarborgd.