Nieuw scooter helm kopen of tweedehands?

Als je een scooter of brommer hebt zul je ook een helm moeten kopen. Omdat helmen vaak behoorlijk duur zijn kiezen sommige rijders voor een tweedehands helm. Dat is geen goed idee, lees verder en kom erachter dat je ook kunt kiezen voor nieuwe, goedkope helm.

Koop (g)een tweedehands helm!

Er zijn drie goede redenen om niet te kiezen voor een tweedehands helm:

  1. Een tweedehands helm kan een waar insectennest zijn. Je weet niet hoe de vorige eigenaar de helm heeft gebruikt. Hoe goed die zijn haar ook heeft gewassen, overal kunnen bacteriën ontstaan. En een helm draag je nauw op je hoofd, de helm kan vol zitten met bloed, zweet en tranen. In dit geval letterlijk!
  2. Je weet niet of de helm ooit schade heeft geleden. De buitenschil kan er piekfijn uitzien maar dat zegt helemaal niets. Het kan zijn dat er een haarscheurtje onder de lak zit die je niet kunt zien, of dat de binnenschil gebroken is. Daar kom je helaas pas achter als het te laat is.
  3. Bij een tweedehandsje kun je niet kiezen uit de maat. Elke helm, ook goedkope helmen, moeten goed aansluiten op jouw hoofd. De omtrek van je hoofd bepaalt de maat van jouw scooter helm. Koop niet een verkeerde maat omdat het een koopje is, veiligheid gaat voor alles!

Koop nieuwe goedkope helmen

Is het mogelijk om een goedkope scooter helm te kopen? Ja hoor, als je maar slim zoekt. Dit zijn de do’s en dont’s bij het kiezen voor een goedkope helm:

Doen: Internetwinkels zijn vaak een stuk goedkoper, ga online shoppen.

Niet Doen: Een aanbieding kopen van een onbekend “merk” op een wazige webwinkel.

Doen: Vergelijk de types en kies wat bij jou past.

Niet Doen: Meteen de goedkoopste optie in het winkelmandje gooien.

Doen: Meet eerst je hoofd goed op zodat jouw helm perfect past.

Niet Doen: Alleen kiezen voor een hip kleurtje.

Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens, bij goedkope helmen loop je zeker dat risico. Koop daarom jouw helm van een winkel waar je op kunt vertrouwen en waar je terecht kunt voor informatie en ondersteuning. Wees niet te verlegen om vooraf even contact op te nemen om te vragen naar de beste deal voor jouw situatie. Een goedkope helm is meer dan een aanbieding sticker op de productpagina. Een helm moet in de eerste plaats veilig zijn, en als je een beetje slim winkelt hoeft je niet teveel uit te geven. Zoek jij een nieuwe helm kijk dan eens op Scooteronderdelenshop.com