Ooglidcorrectie de meest uitgevoerde cosmetisch ingreep

Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde cosmetisch ingreep. In dit artikel geven we antwoord op de drie meest gestelde vragen.
Voor andere vragen over ooglidcorrectie kun je terecht op www.ooglidcorrectiekosten.nl.  Deze website is geheel gericht op deze cosmetische ingreep.

1. Wat kosten een ooglidcorrectie?

De goedkoopste bovenooglidcorrectie start vanaf ongeveer 600 euro en loopt op tot 1400 euro bij de bekende grote klinieken. De goedkopere klinieken zijn vaak huisartsklinieken die gespecialiseerd zijn een kleine medische ingrepen. Meestal kun je bij deze klinieken alleen terecht voor een bovenooglidcorrectie, omdat deze medisch gezien minder ingrijpend is als een onderooglidcorrectie. Even zoeken op internet kan je al snel honderden euro’s besparen.

 

2. Wordt de behandeling vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt in principe niet vergoed via de basisverzekering.  Alleen in een aantal zeer uitzonderlijke gevallen (zoals aangeboren afwijkingen) wordt een ooglidcorrectie vergoed via de basisverzekering.
Ook vanuit de aanvullende zorgverzekering is vergoeding meestal niet makkelijk. Zelfs bij de meest uitgebreide aanvullende verzekering kom je in de praktijk veel moeilijkheden tegen als je vraagt om een vergoeding van je ooglidcorrectie ingreep.
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor  een (gedeelte) vergoeding zijn behoorlijk streng. Je verzekeraar gaat vragen naar: medische noodzaak, percentages dat de pupil bedekt is,  en nog meer. Ga er daarom nooit bij voorbaat vanuit dat de behandeling vergoed wordt. Vraag altijd vooraf toestemming van je zorgverzekeraar om verrassingen te voorkomen.

 

3. Wat zijn de risico’s van een ooglidcorrectie?

De behandeling van je ooglid is een relatief ingreep. Echter aan elke operatie zitten risico’s ook aan deze. Toch zijn complicaties zeldzaam. De meest voorkomende complicaties zijn:

  • irritatie van het oog
  • allergische reacties op verdovingsvloeistof
  • wondinfecties
  • nabloedingen of verstoorde wondgenezing.

Al deze complicaties zijn goed te behandelen, maar ook hier geldt:  voorkomen is beter dan genezen. De kans op problemen na de ingreep worden een stuk minder als je kiest voor een kliniek met veel ervaring.
Op OoglidcorrectieKosten.nl en Kliniekervaringen.nl vind je meer informatie over betrouwbare klinieken.

 

Een ooglidcorrectie is een ingreep met langdurige effect. Je krijgt in korte tijd weer een frisse uitstraling, waar je nog lang van kan genieten. We kunnen de ingreep dan ook van harte aanbevelen.

Ons advies: lees en vergelijk vooraf verschillende klinieken en kies een kliniek die bij je past en bij je budget.