Hoe overwin je angsten met NLP?

Duizenden mensen in Nederland hebben last van een angststoornis. We noemen iets een angststoornis wanneer iemand in schijnbaar normale situaties toch veelvuldig last heeft van angst of paniekaanvallen.

In principe is angst een heel normaal verschijnsel, iedereen heeft wel iets waar hij bang voor is. Angst is dan ook een overlevingsmechanisme van ons lichaam.Heel handig wanneer er een beer voor je neus staat, zodat je niet eerst hoeft na te gaan denken wat nou de beste reactie zou kunnen zijn.

Wat echter als je opeens angst of paniekaanvallen krijgt in de supermarkt, in de bus, op straat of zelfs thuis?Er ontstaat een patroon en misschien kreeg je wel op steeds meer verschillende plekken last van angst, totdat het helemaal willekeurig leek.

Belangrijk om te begrijpen is dat dit voor je onbewuste helemaal prima lijkt, die vindt het niet erg dat jij angstige gevoelens hebt, want die wil alleen maar dat jij overleeft, en blijkbaar helpen die angst gevoelens jou steeds weer te overleven, zo denkt dat deel van jouw brein!

Niet heel handig dus! Wat er dus moet gebeuren is jouw brein weer een nieuwe, betere manier aan te leren, zodat het angstpatroon niet meer opduikt.

Goede manieren voor het overwinnen van angsten zijn bijvoorbeeld NLP en Hypnose. Deze technieken werken snel, je weet meteen waar je aan toe bent, in plaats van sommige andere methoden waarbij je maanden lang steeds weer terug moet komen.

Angst overwinnen begint met de beslissing maken dat je nu echt aan de slag gaat en gaat zoeken naar iemand die je daarbij kan helpen.

Een voorbeeld van een NLP techniek die je direct bij jezelf kunt toepassen is de volgende:

  • In een panieksituatie, merk op dat je gedachten waarschijnlijk heel snel gaan en negatief klinken. Maak je interne stem nu heel erg langzaam en heel erg zacht en hou dat een tijdje vol. Je zult merken dat je gedachten minder worden waardoor je je ook al iets rustiger gaat voelen
  • Als je bezig bent allerlei negatieve gedachten in je hoofd te halen, verander die stem in je hoofd dan eens naar de meest sexy stem die jij je kunt voorstellen en hoor alle gedachten die binnenkomen in die stem. Kun jij jezelf nog serieus nemen?

Wanneer jij hier al mee aan de slag gaat zul je merken dat het omgaan met angst direct een stuk gemakkelijker gaat worden!