Pet Rescue Saga

Veel mensen zijn al bekend met het spelletje Pet Rescue Saga. Het spel is ontwikkeld door King.com. Dit zijn eveneens de ontwikkelaars van het wereldberoemde Candy Crush. King maakt spelletjes die je tegen andere mensen kunt spelen.  Je speelt dus niet tegen de computer. Hierdoor zijn de spelletjes erg populair en een stuk uitdagender.

Een aantal spellen die King ontwikkeld heeft hebben erg veel weg  van het eeuwenoude Bejeweld. Pet Rescue en Candy Crush zijn hier twee goede voorbeelden van.  Bij Bejeweld moet je drie of meerdere gelijk gekleurde blokjes met elkaar combineren. Hierdoor zullen de blokjes van het speelveld verwijderd worden. Vervolgens komen er nieuwe blokjes in het speelveld waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan om nieuwe combinaties te maken.

Vergelijking met Candy Crush

Pet Rescue Saga heeft naast Bejeweld ook erg veel weg van Candy Crush. Bij Candy Crush heb je te maken met snoepjes in plaats van blokjes of diamanten. Bij Candy Crush kun je door vier of vijf snoepjes met elkaar te combineren zogenaamde boosters krijgen. Deze boosters geven een bepaald effect waardoor het eenvoudiger wordt om een level te halen.

Bij Pet Rescue is het in principe ook de bedoeling dat je, net als in Bejeweld en Candy Crush, blokjes wegspeelt. Doordat je blokjes wegspeelt en hiermee dieren redt, zul je punten verdienen die je nodig hebt om het level te voltooien.  Elk level heeft zijn eigen opdracht die je moet zien te halen. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld een bepaald aantal dieren moet zien te redden, of dat je een percentage van de beschikbare blokken dient weg te spelen. Een combinatie van de genoemde voorbeelden behoort ook tot de mogelijkheden.

Opvolger van Candy Crush

Pet Rescue wordt gezien als de opvolger van Candy Crush. Het spel wordt steeds populairder, zowel op Facebook, als in de app stores. Het idee achter Pet Rescue en Candy Crush wordt door veel mensen als erg leuk ervaren. Of Pet Rescue Saga net zo populair wordt als Candy Crush Saga is nog even afwachten.