Pet Rescue

De meeste mensen kennen dit spel al, maar weten niet waar het eigenlijk vandaan komt. Dit Pet Rescue is ontworpen door community King.com. Dit is een website waarop er verschillende spellen zijn te vinden die facebook ook heeft overgenomen. Deze community is erop gericht om spellen te ontwerpen die je kunt spelen met of tegen andere mensen. Je speelt dus niet meer samen of tegen een computer, waardoor de spellen een stuk leuker en uitdagender zijn.

King.com heeft eerder al spellen ontworpen die veel weg hebben van Pet Rescue, een beroemd voorbeeld is Bejeweld. Wie kent die spel nou niet? Bij dit spel is het de bedoeling om drie of meer gelijk gekleurde diamenten te combineren, waardoor deze verwijderd worden. Doordat deze worden verwijderd ontstaan er weer nieuwe combinatie mogelijkheden. Een ander voorbeeld waar Pet Rescue veel weg heeft, is het populaire spel Candy Crush Saga. Bij dit spel is het de bedoeling om drie of meer gelijk gekleurde snoepjes weg te spelen door ze te combineren. Door 4 of 5 snoepjes te combineren kun je speciale snoepjes maken en door het weer combineren van deze speciale snoepjes krijg je speciale effecten. Door deze effecten speel je nog meer snoepjes weg.

Als je kijkt op de site van King.com kunt je nog vele spellen vinden die veel weg hebben van Pet Rescue. Het spel idee van Pet Rescue schijnt veel mensen aan te spreken en er worden dan ook veel spellen ontworpen die van dit spel veel weg hebben. Pet Rescue is zeker een aanrader voor de liefhebber van dit soort strategie spellen.