Populaire kranten

In Nederland zijn er verschillende kranten, de ene krant is populairder dan de andere krant. Een groot deel van de bevolking leest iedere dag de krant om nieuws te vergaren of voor vermaak. Er zijn verschillende soorten kranten, namelijk ochtendkranten, avondkranten, gratis kranten en regionale kranten. Van deze soorten kranten wordt het meest de ochtendkrant gelezen.

In totaal zijn er zeven landelijk betaalde ochtendkranten, namelijk de Telegraaf, de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw, Nederlands Dagblad, Financieel Dagblad en de NRC Next.

De populairste ochtend krant is de Telegraaf, deze krant wordt door zowel jong als oud gelezen. Dit komt omdat zij zich richt op verschillende doelgroepen en het nieuws spectaculair brengen. Verder proberen zij de lezer veelal te vermaken, door middel van veel foto’s, strips, puzzels etc. Veel mensen zijn dan ook van mening dat de Telegraaf geen kwaliteitskrant is.

De populairste landelijke avondbladen zijn Het Parool, NRC Handelsblad en het Reformatorisch Dagblad. Van deze drie kranten is het Parool de meest populaire krant.

Binnen Nederland zijn er twee gratis kranten te verkrijgen, namelijk de Metro en de Spits. Deze twee kranten zijn ochtendkranten, de reizigers kunnen dus iedere ochtend een actuele krant lezen. Ze zijn te vinden in treinen en bussen en worden veelal door studenten en mensen die veel reizen gelezen. Ook deze kranten worden niet gezien als kwaliteitskranten. Van deze twee kranten wordt de Metro het meest gelezen.

Het is lastig om vast te stellen per regio wat de populairste regionale krant is, dus dit laten we dan ook in het midden.

Over het algemeen is het wel te stellen dat de Telegraaf de populairste krant is, deze krant spreekt een groot deel van de bevolking aan.