Professionele engineering

Het bedrijf

Flex Industries richt zich op de engineering en het leveren van constructiesystemen en material handling systemen.
Flex Industries heeft de afgelopen jaren diverse nieuwe systemen mogen ontwikkelen waar tal van klanten tevreden gebruik van maken. We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van interne transportsystemen en gebruiksvriendelijke constructiesystemen als werktafels, kettingtransporteurs, machineafschermingen, pallet transfersystemen, handling systemen, lineair systemen en intern transport.

Kwaliteitssystemen

Flex Industries werkt voortdurend aan kwaliteits– en kwantiteitsverbeteringen in zowel productie als organisatie. We hanteren daarbij een total quality systeem wat gebaseerd is op een uitgebreid kwaliteitshandboek. Dit houdt in dat alle benodigde stappen nauwkeurig beschreven zijn en dat die ook achteraf nog getraceerd kunnen worden.

Engineering

Flex Industries is zich ervan bewust dat iedere toepassing steeds een andere werking heeft. Het voordeel hiervan is dat door en door beproefde onderdelen tegen de laagst mogelijke kosten ingezet kunnen worden voor de bijpassende projecten.

De doelstelling is: Klantspecifieke oplossingen met standaard componenten. Dit is enkel mogelijk met heel ervaren engineers. Technici die de markt en de klanten ervan kennen. Welke een wens van een klant gemakkelijk kunnen vertalen met technische oplossingen.

Deze technici hebben veel ervaring met producthandeling, bandovergangen en het perfect overnemen van bepaalde producten. Bijna iedere mogelijke wens op dit gebied kunnen zij voor u waarmaken. Alles wordt netjes vastgelegd in het 3-D tekenprogramma SpaceClaim, welke ontwikkelaars complete ontwerpvrijheid biedt. Alle mogelijke tekeningsformaten kunnen worden gegenereerd en worden ingelezen zodat communiceren met alle gangbare tekensystemen mogelijk is.

Afgestemde producten

Flex Industries is zich er als toeleverancier erg goed van bewust dat de producten vaak door de klant verder verwerkt moeten worden. Daarom zorgen wij voor een vlekkeloze kwaliteit. Maar we zorgen er zeker ook voor dat de afgesproken deadline altijd behaald wordt.