Scheerapparaat met baardtrimmer

In deze gids vertellen we je graag wat meer over het scheren met een scheerapparaat met baardtrimmer inéén. Ook in deze gids zullen we (kort) stilstaan bij verschillende apparaten, maar uiteraard laten we ook de voor –en nadelen niet onbelicht. Het gaat er immers om dat jij een goede keuze kunt maken voor wat voor jou het beste scheerapparaat is.

De voordelen van een Scheerapparaat met baardtrimmer

Zoals het bijna altijd het geval is van apparaten die twee of meerdere dingen met elkaar combineren, is ook hier het grote voordeel van een scheerapparaat met baardtrimmer tijd en gemak. Je hebt één apparaat om zowel glad te scheren als om het baardgedeelte netjes bij te houden. Voorbereiding heb je niet, want een spiegel is alles wat je nodig hebt om dit type apparaat te kunnen gebruiken. De meeste van deze combi-apparaten zijn snoerloos te gebruiken en de accu/batterij heeft vaak een relatief lange levens duur. Gemiddeld bedraagt deze al gauw zo’n drie kwartier. Hierdoor zijn het dan ook ideale apparaten om mee te nemen naar plekken waar je niet zo één, twee, drie een stopcontact voor handen hebt.

De nadelen van een Scheerapparaat met baardtrimmer

Het nadeel van een scheerapparaat met baardtrimmer is dat je jouw baard minder precies kan trimmen ten opzichte van een “pure baardtrimmer”. Je hebt simpelweg weinig instellingsmogelijkheden. Een losse trimmer is dan ook een specialistisch apparaat dat gewoon meer mogelijkheden en instellingen biedt dan het combi-apparaat. Het ligt er dan ook maar net aan welke eisen je stelt aan het trimmen van je baard. Ben je hierin heel kritisch en stel je hoge eisen aan bijvoorbeeld instellingsmogelijkheden, dan kan een losse trimmer effectiever zijn dan een scheerapparaat dat scheren en trimmen combineert. Met name als je een wat vollere baard prefereert, dan schiet een scheerapparaat met baardtrimmer nog wel eens tekort ten opzichte van een losse trimmer.

De apparaten met een Scheerapparaat met baardtrimmer

Over de kwaliteit van de scheerapparaten met baardtrimmer hoef je je vandaag de dag geen zorgen meer te maken. De techniek is verfijnd en met name de grote spelers als Braun en Philips komen met apparaten die bijna een leven lang meegaan. Uiteraard is goed onderhoud hierbij van belang, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Braun:

Braun biedt in vrijwel al zijn Series apparaten aan met een (uitklapbare) trimmer. Deze trimmers zijn vooral bedoeld voor het verzorgen van de snor en bakkebaarden. Een lichte baardgroei kunnen zij zeker nog aan, maar verder moet je niet gaan.

Philips:

Ook Philips komt in bijna al zijn series met apparaten met een (uitklapbare) trimmer. Braun en Philips ontlopen elkaar hierin nauwelijks. Ook voor de Philips scheerapparaten met trimmer geldt dan ook dat zij vooral bedoeld zijn voor het bijhouden van de snor en bakkebaarden.

Bekijk onze favoriete Scheerapparaat met baardtrimmer