Smerige toiletten kost u klanten.

Laten we er niet omheen draaien, wanneer uw pand smerige toiletten heeft, dan kost dit u klanten. Het is begrijpelijk dat dit niet het eerste is waar u aan zult denken, als u denkt aan klantenbinding. In de eerste plaats denkt u natuurlijk aan de producten of de service die u aanbiedt. Deze moeten uiteraard van topkwaliteit zijn. Ook wilt u bekwaam personeel in dienst hebben, die uw klanten vriendelijk te woord staan en de service kunnen bieden waar u voor staat. Ook de ambiance van uw pand behoort er uitnodigend uit te zien, zodat uw klanten een goed gevoel ervaren in uw bedrijf. Dan kan zoiets als een schoon toilet aan uw aandacht ontglippen. Zeker als u een winkel heeft, omdat deze zich in een aparte ruimte bevindt.

Mensen laten panden met smerige toiletten links liggen.

Hoe goed uw pand er ook uit mag zien, als uw toiletten niet schoon en fris zijn, dan zullen mensen deze sneller vermijden. Uit een Engels telefonisch onderzoek is het volgende naar voren gekomen: 94% van de ondervraagden heeft aangegeven niet meer terug te willen keren naar een pand, waar de toiletten niet schoon zijn. De meeste mensen ervaren het als problematisch wanneer een horeca aangelegenheid geen schone toiletten heeft. Maar ook geneeskundige faciliteiten, tankstations en supermarkten behoren volgens de ondervraagden, een schoon toilet te hebben.

Wat wordt verstaan onder smerig?

Bij navraag over wat mensen verstaan onder smerig kwam het volgende naar voren:

  • Plakkerige en vlekkerige vloeren.
  • Toiletten die niet zijn doorgespoeld.
  • Afvalbakken die niet zijn geleegd.
  • Vloeren bedekt met toiletpapier en -rollen.
  • Het ontbreken van toiletpapier.
  • Zeepdispensers die leeg zijn.
  • Water om de wasbak.
  • Beschadigde deuren en/of toiletbrillen.
  • Onvoldoende licht.

Klanten vergelijken de hygiëne van het toilet met de producten of diensten die u aanbiedt.

De reden waarom u klanten verliest wanneer uw toiletten niet schoon zijn, is omdat zij de hygiëne van uw toiletten vergelijken met de kwaliteit van uw producten of diensten. Als u uw toiletten niet hygiënisch heeft, dan zal de rest van het bedrijf dit ook niet zijn, is de algemene gedachtegang. Dit geldt helemaal wanneer u een restaurant runt. Zijn uw toiletten niet schoon zijn, dan zal uw keuken dit ook niet zijn. Op deze manier raakt u uw klanten kwijt. Maar het gaat zelfs verder. Ook door negatieve mond tot mond reclame zult u veel nieuwe klanten mislopen. Zeker in deze tijd, met kanalen als Facebook en WhatsApp.

Het schoonhouden van uw toiletten is geen klus om zomaar even te doen, bijvoorbeeld na sluitingstijd. Het is een klus waar veel aandacht aan besteed moet worden. Tienstra schoonmaakbedrijf Groningen kan deze klus voor u klaren. Wij zijn een ervaren schoonmaakbedrijf, werkzaam in Noord Nederland.

Bezoek onze site tienstraschoonmaakbedrijf.nl voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.