Spanje, een land van pracht en praal

Heerlijk op vakantie in Spanje, wie wilt dat nou niet? Spanje bevat veel bestemmingen die uitermate geschikt zijn voor een leuk en geslaagde vakantie. Maar zijn er teveel plaatsen die je leuk lijkt voor een vakantie en zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek. Hieronder volgen een paar plaatsen in Spanje die absoluut de moeite zijn om te bezoeken.

Als eerst Madrid, de hoofdstad van Spanje. Een absolute aanrader. Madrid is zeer geschikt voor een goede stedentrip, er valt namelijk genoeg te zien en te beleven. Denk bijvoorbeeld aan stierengevechten die er worden gehouden of neem een zogenaamde ‘tour’ van een dag om de stad eens goed te bekijken, laat je leiden door de gids en ontdekt de wonderen van Madrid. Om de dag goed af te sluiten is dineren bij een goed Spaanse restaurant natuurlijk niet te missen.

Ook Barcelona is niet te missen. Een moderne stad en daarbij ook de tweede grootste stad van het land. Barcelona is bekend om haar schitterende architectuur en natuurlijk om de voetbalploeg FC Barcelona.  Voor de voetbalfans is het natuurlijk aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan het voetbalstadion. Naast deze prachtige bezienswaardigheden heeft Barcelona ook schitterende stranden waar volop gezond kan worden. Daarnaast bevat het ook vele winkelcentrum waar je uren kan winkelen en de dag kan afsluiten met een goed diner.

Als derde hebben we Mallorca met Palma de Mallorca als hoofdstad voor je geselecteerd. Ook een erg bekende Spaanse eiland. Ook Mallorca doet het goed als het gaat om bezienswaardigheden, mooie witte stranden en het geweldige nachtleven.

Als laatste hebben we Ibiza. Dé bekende Spaanse partyeiland. Ibiza-stad staat bekend om het bruisende uitgaansleven. En als je overdag lekker op het strand wil liggen, dan heeft Ibiza ook tal van prachtige stranden waar je volop van de zon kan genieten. Van al het feesten en zonnen wordt je natuurlijk harstikke moe. Een zacht bed in een goed hotel is natuurlijk niet te missen. Geen probleem. Ibiza bevat prachtige hotels die ook nog eens erg betaalbaar zijn.

Daarnaast is het handig om op internet te zoeken naar tips en ideeën van Spanje. Waar staan de bezienswaardigheden die absoluut de moeite zijn om te bezichtigen en waar liggen de goede restaurants en hotels? Als je deze informatie voor vertrek even nagaat, dan heb je gegarandeerd een superleuke tijd in Spanje! De bovengenoemde Spaanse vakantiebestemmingen zijn stuk voor stuk plaatsen in Spanje die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Een hele fijne vakantie toegewenst!