Uiterlijke verzorging.

Uiterlijke verzorging.

Eén van de dingen die belangrijk zijn wanneer je een vrouw wilt versieren is jouw uiterlijke verzorging. Dat klinkt logisch, maar toch zijn er veel mannen die hier niet zoveel aandacht aan besteden. Maar draai de rollen eens om, zou jij geïnteresseerd zijn in een vrouw die weinig tot niets aan uiterlijke – en dus ook lichamelijke – verzorging zou doen? Dat lijkt me niet. Stijlvol gekleed gaan alleen is niet voldoende, jij zal ook aan jouw lichamelijke en uiterlijke verzorging moeten werken.

Vrouwen besteden veel tijd aan hun uiterlijke verzorging.

Vrouwen – althans het merendeel – besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Indien je ooit met een vrouw hebt samengewoond of in één huis hebt gewoond, dan zou je de tijd die ze voor de spiegel staan moeten hebben opgemerkt. Onder de douche scheren ze hun armen, benen en ander overtollig haar. Daarna gaan ze hun haar in model brengen en doen make-up op. En voordat ze uiteindelijk de deur uitgaan doen ze nog een geurtje op. Ze zijn lang bezig met het bij elkaar zoeken van de juiste kleding, hoe zij hun make-up kunnen combineren met hun kleding etc. Wij mannen hebben het wat dat betreft makkelijker, maar je zal toch echt tijd moeten besteden aan jouw lichamelijke en uiterlijke verzorging. Doe je dit niet, dan zullen vrouwen dit bemerken en jou hierop afrekenen.

Laat jezelf niet verslonzen.

Het minste wat je moet doen – ook vanuit hygiënisch oogpunt – is je éénmaal per dag douchen, dagelijks jouw tanden poetsen (het liefst tweemaal per dag), jouw overtollige haren trimmen of scheren en deodorant gebruiken voordat je de deur uitgaat. Dit geld niet alleen voor jonge mannen, maar ook voor oudere mannen. Het komt geregeld voor dat mannen die de 30 zijn gepasseerd, het ineens een stuk minder belangrijk vinden om zichzelf goed te verzorgen en om dit bij te houden.

Neem dit van mij aan, het is altijd belangrijk om je uiterlijk en ook je lichaam goed te verzorgen. Het lijkt kinderlogica, maar toch zijn er veel mannen die dit niet echt nodig lijken te vinden. Hoe denken zij een vrouw te kunnen vinden of met haar te kunnen daten, als ze zelf niet fris zijn? Het kan zijn dat jij één van die mannen bent die het niet zo nauw neemt met jouw uiterlijke verzorging. Het kan zijn dat jij denkt dat wat ik net benoemd heb wel meevalt. Misschien heb jij namelijk nog niet eerder van anderen – inclusief je vrienden –gehoord dat er iets mis is met jouw uiterlijk of dat jij niet fris ruikt. Het antwoord hierop is simpel. Je vrienden vertellen je dit soort dingen meestal niet. Dit doen ze niet uit een soort valse beleefdheid. Dit doen zij niet, omdat ze jou niet voor jouw kop willen stoten. Je zal hiervoor zelf actie moeten ondernemen en niet moeten steunen op anderen.

Houd in ieder geval rekening met de volgende dingen.

De volgende dingen moet jij in ieder geval in acht nemen. Nog voordat jij erop uitgaat om nieuwe kleding te kopen, doe jij het volgende:

  • Koop voor jezelf een neushaartrimmer of een neushaarschaar en zorg ervoor dat jouw neushaar niet uit jouw neus steken.
  • Poets elke dag je tanden. Zorg ervoor dat je adem altijd fris ruikt. Het op zak hebben van een pakje kauwgom is geen overbodige luxe.
  • Gebruik een deodorant of een eau de toilette zodat je goed ruikt. De geur van de meeste eau de toiletten is ook afhankelijk van jouw eigen huidtype. Koop dus niet zomaar het eerste de beste geurtje, waarvan jij denkt dat deze lekker ruikt. Test het op jouw huid en ga dan na of de geur bij jou past.
  • Ga naar de kapper en neem een kapsel dat goed bij jou past. Bekijk voorbeelden en vraag aan jouw kapper welk kapsel het beste bij jou zou passen.

Indien jij je aan de bovenstaande adviezen houdt, dan zit het wel goed met je lichamelijke en uiterlijke verzorging. En onthoud, als jij jouw lichamelijke en uiterlijke verzorging niet voor elkaar hebt, dan maakt het dragen van stijlvolle kleding ook niet meer uit.

Voor meer datingtips ga je naar Datinggids 4 U. Bekijk ook de blog speciaal voor mannen.