Verken de omgeving met een drone met camera

Drones met camera die verkennen en rapporteren

Zou je op zoek zijn naar een instrument waarmee je vanuit de lucht je omgeving kunt verkennen, dan moet je denken aan een drone met camera. Zo kun je eenvoudig met een cameradrone even bij je buren over het hek kijken en hun tuin bewonderen. Maar ook tijdens vakantie kun je eventueel bij een wandeling op onbekend terrein een cameradrone te hulp roepen.

Er zijn nu voor de consument autonome drones op de markt die zelfstandig aan het verkennen kunnen worden gezet. Deze drones hebben een kleine stereoscopische camera waarmee ze een 3D-beeld kunnen genereren. Door deze programmering zouden ze obstakels uit de weg kunnen gaan en voorkomt het dat ze in botsing komen met bepaalde voorwerpen in een omgeving.

Cameradrones die met dit systeem zijn uitgerust zijn geschikt om locaties te verkennen en in kaart te brengen. Door de beelden die naar de piloot worden uitgezonden kunnen ze tegelijkertijd rapport uitbrengen van alles wat voor de piloot belangrijk.
Er zijn mensen in Amerika die hun kinderen door een cameradrone laten volgen op hun weg naar school.

Drones met camera die observeren

Cameradrones worden in bedrijven en fabrieken ingezet voor verkenning en observatie doeleinden. Er zijn cameradrones met een verkennings systeem in gebruik als controleur in kassen. Ze kunnen makkelijk het rijpe fruit detecteren en de informatie doorgeven. Een drone met een belangrijke oriëntatie opdracht is de Conservation Drone. De Nederlandse apendeskundige Serge Wich richtte in 2012 natuurorganisatie Conservationdrones.org op. De cameradrones die deze organisatie ontwikkelde moesten ingezet worden om in de jungles vanuit de lucht illegale stroperij en houtkap op te sporen. In eerste instantie werden deze drones ontwikkeld om op een gemakkelijke manier apen te kunnen tellen op het Indonesische Sumatra. Zo hoefden de onderzoekers niet meer op moeilijk begaanbaar terrein te voet op expeditie te gaan. Een door de natuurorganisatie ontwikkelde cameradrone werd geprogrammeerd voor het observeren van apenkolonies en het tellen van de apen. Tegelijkertijd kon het eventuele ongeregeldheden registreren zodat sneller tot actie kon worden overgegaan.