Hij versierde mijn vrouw, wat nu?

Ik heb nu ruim 5 jaar verkering met een engel van een vriendin. We wonen nu ruim anderhalf jaar samen. Ik studeer nog (bijna klaar) en zij werkt al een paar jaar. Zij is 24 jaar en een plaatje om te zien. We hebben niet bepaald een periode vol rozengeur en maneschijn achter de rug, maar we kennen elkaar door en door. We doen veel samen, kunnen heel goed praten en qua liefdesleven hebben/hadden we ook niets te klagen. We hebben samen grote tegenslagen doorstaan en ziekte overwonnen. Kortom, ze is helemaal mijn vrouw en daarom heb ik haar afgelopen augustus, op de meest romantische vakantie ooit, ten huwelijk gevraagd.

Daarop kreeg ik een volmondig ja te horen en ik voelde me de gelukkigste man in de wereld. Na de vakantie ebde de stemming echter snel weg en kwam de dagelijkse realiteit weer terug. Ja, je moet toch iedere avond koken en afwassen en dergelijke. Omdat ik heel veel waarde hecht aan eerlijkheid en oprechtheid in een relatie, had ik iets op te biechten over een voorval dat kort daarvoor plaatsvond. De inhoud daarvan doet niet ter zake, maar het was niet leuk voor haar om te horen en ze voelde zich daardoor ineens erg tekortschieten.

Overigens een vrij onschuldig geheim, geen dingen als vreemdgaan ofzo. We doken dus in een dip en juist op dat moment (of beter gezegd:natuurlijk op dat moment) komt die leuke oude klasgenoot in beeld waar ze vroeger stapelgek op is geweest. Ze wisten al van elkaar dat ze destijdstegelijk verliefd op elkaar waren zonder dat ze het toen van elkaar wisten. Twee weken geleden is zij gaan stappen met een vriendin en kwam hem tegen in de discotheek. Er was direct een spanning zegt ze.

Ze vond het heel leuk om zijn aandacht te ontvangen en hij deed erg zijn best om haar te verleiden. Ze voelde zich weer volkomen vrouw. Om en lang verhaal kort te maken. Ze is met hem gaan mailen op haar werk en hij beantwoorde die mailtjes. De spanning tussen die twee liep snel op en ze bekende me het hele verhaal. Ja, da’s dus balen. Ik heb haar gevraagd uit te zoeken hoe diep en echt die gevoelens voor hem zijn en dat ze zelf een manier moest uitzoeken hoe ze dat wilde doen. Ze is een avondje met hem gaan praten in een cafe’tje en daar kwam ze erachter dat ze zich tot hem aangetrokken voelt en verliefd is. Maar aan de andere kant ziet ze in mij ook de man met wie ze de rest van haar leven verder wil. Ze vind het heel erg dat ze nu gevoelens voor een ander heeft die ze eigenlijk weer voor mij wil hebben.

Ik kan nu alleen maar sterk proberen te zijn en afwachten hoe dit afloopt, en dat frustreert me en maakt me onzeker. Want ik zou met niemand liever verder willen gaan dan met haar. Gaat zo’n verliefdheid ooit weer weg? En komt de passie voor mij dan weer terug? Heeft iemand goede raad? Het is zo klote allemaal! mannen zijn nou eenmaal gek op vrouwen versieren maar hoe kon ik voorkomen dat mijn vriendin een andere man leuk zou vinden?

Dat is erg vervelend..

Het is precies hoe een goede relatie fout kan gaan; net op dat slechte moment komt er een ander opzetten. Zij is verliefd:rozengeur en maneschijn. Inderdaad; verliefd. En natuurlijk gaat dat allemaal over en krijg je dat afwassen en dergelijke. Maar wat ik bij jullie zie is een misverstand: de gevoelens die ze voor een ander heeft die ze voor jou zou willen hebben. Heb je er ook wel eens over nagedacht hoe het komt dat die gevoelns er zijn? Dat ze dat minder-gevoel-voor-jou eigenlijk een beetje inprent? Ik heb een verjhaaltje gelezen, wat ik ik nu aan je ga vertellen, vertel het eens aan je vriendin: Een man met huwelijksproblemen komt bij de psycholoog.

Hij wilt graag bij zijn vrouw blijven maar hij voelt niks meer voor haar. Hij vraagt de psycholoog wat hij moet doen. ,,Hou van haar”zegt hij. ,,Maar ik voel niks voor haar.” ,,Houd dan van van haar!” ,, Hoe kan ik van mijn vrouw houden als ik niet van haar houd?” Houden van is niet zomaar een gevoel dat er opeens is. Je houd van elkaar omdat je elkaar liefde geeft. Als je dat niet doet, dan gaat het ook over. Dus gaat je liefde ten onder, doe het dan met een strijd vooraf. Verras haar, doe alles om haar gelukkig te maken en je zal (misschien) zien dat het beter gaat. En die man moet ze gewoon proberen te vergeten, hoe hard het ook klinkt. Met jou komt ze er wel over heen.

Het kan ook zijn dat het tussen de lakens niet meer is zoals het hoort, daarom kan je seks tips zoeken en wie weet komt alles weer goed.

Heel veel succes!