De voordelen van een kortingscode

Een kortingscode is een veel gebruikte manier op het internet om voordeliger te shoppen, door middel van een unieke code wordt er automatisch korting verrekend tijdens het afrekenen. Vaak is een kortingscode voor een bepaalde periode geldig en soms op slechts een deel van de collectie van de desbetreffende webshop. Het gebruik van kortingscodes word door zowel webshop eigenaren als online shoppers zeer gewaardeerd. Het brengt namelijk voor beide kanten vele voordelen met zich mee.

De voordelen voor een klant

Natuurlijk is het een groot voordeel voor de klant als er gebruik gemaakt kan worden van een kortingsbon, kortingvoucher of een actiecode. Hiermee hoeft degene minder te betalen dan hij oorspronkelijk dacht kwijt te zijn. Ook hoeft een klant maar relatief weinig moeite te doen om de korting te innen, het enige wat hoeft te gebeuren is een werkende code op te zoeken maar dat is voor de meeste mensen geen enkel probleem, wil je bijvoorbeeld korting bij Bart Smit? dan zoek je even de kortingscode Bart Smit in google. De besparingen door zo’n code kunnen oplopen tot tientallen euro’s.

De voordelen voor een webshop

Uiteraard zijn de klanten niet de enige die veel voordelen uit een kortingscode halen, zo haalt ook de webshop eigenaar een aantal voordelen uit de kortingscode. Zo wordt er door een kortingscode een nieuw aantal klanten aangesproken, deze klanten had hij niet gehad als er geen gebruik van een code werd gemaakt.Ook worden veel twijfelende klanten vaak overgehaald door de actiecode. Ze vinden het aankoop bedrag misschien eerst te duur, maar door de code besluiten ze toch het product af te nemen. Hierdoor haalt de webshop eigenaar meer omzet en de klant korting dus iedereen is blij.