Waarom duurzame energie belangrijk is

Via sites als http://www.nervoussheep.com kan je veel leren over duurzaamheid en dus ook over duurzame energie zoals groene stroom. Maar waarom is dat toch zo belangrijk is een vraag die ik wel is krijg van mensen. Veel mensen hebben nog steeds niet echt door waarom duurzaamheid zo belangrijk is wat ik zelf af en toe best frustrerend vind.

De steeds groter wordende hoeveelheid CO2 in de lucht is één van de grootste problemen die er op dit moment zijn in de wereld. Voor veel mensen lijkt dat misschien niet zo maar dit is gewoon een lange termijn probleem waar we echt iets aan moeten doen. Een van de grootste redenen van de stijging van CO2 uitstoot is de elektriciteit. Door gebruik te maken van duurzame energie en dus groene stroom zorg je er al voor dat de hoeveelheid CO2 die jij produceert een stuk lager is. Op deze manier help je gelijk al mee met het gevecht tegen de verwoesting van de natuur.

Wat daarnaast ook nog erg fijn is van duurzame energie is dat je geen, of minder, gebruik hoeft te maken van de fossiele brandstoffen. Dit betekend dat jouw bron van energie geen kans heeft om op te gaan. De zon blijft wel bestaan, water blijft ook bestaan, wind blijft ook bestaan. Heel anders dan bijvoorbeeld olie wat gewoon op kan raken. Wanneer het gebeurt weten we niet maar de kans dat het gebeurt is vrij groot. Hoe meer mensen kiezen voor duurzame energie, hoe langer het duurt voor het op is en jij weet in ieder geval zeker dat je er geen last van hebt als het op raakt.