Waarom kiezen voor Castrol 5W30 motorolie?

Iedere motor verbruikt in principe motorolie. Als jouw motor meer olie verbruikt dan nodig is, is de kans groot dat de motor niet meer goed functioneert. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de motor kapot is, maar vaak komt het door externe omstandigheden. Bijvoorbeeld door het rijgedrag van de automobilist, door extreme weersomstandigheden, door het gebruik van verschillende oliën door elkaar of door het gebruik van de verkeerde olie (bijvoorbeeld te vloeibare olie of verouderde olie).

Welke motorolie voor mijn auto?

Bij het kopen van motorolie is het belangrijk om te letten op de vloeibaarheidsgraad. In de handleiding staat aangegeven welke vloeibaarheid jouw auto nodig heeft. Er zijn minerale oliën, half synthetische en synthetische oliën. Het type olie dat je kiest is afhankelijk van het soort auto dat je rijdt.

Kiezen voor de juiste motorolie

Om je motor goed te laten functioneren is het erg belangrijk dat je kiest voor de juiste soort motorolie. Er zijn diverse motoroliën op de markt van diverse merken. Castrol 5W30 motorolie is een vol synthetische motorolie voor de meest moderne diesel en benzine motoren.

Huidige motoren moeten hard werken en hoge prestaties leveren met een verminderde uitstoot. Ook moet de olie tegenwoordig een stuk langer meegaan. Castrol 5W30 motorolie kan op extreme druk reageren en kan zich op ieder moment aanpassen.

Speciaal voor moderne motoren

De Castrol Edge 5W30 is speciaal gemaakt voor moderne motoren van bijvoorbeeld Volkswagen, Seat, Audi en Skoda en is de meest geavanceerde motorolie van Castrol. De olie optimaliseert de motorprestatie bij zowel korte en lange afstanden en levert het beste beschermingsniveau bij alle temperaturen.

Vermindert metaal op metaal contact

Castrol 5W30 motorolie is een sterke olie die door het krachtige aanpassingsvermogen metaal op metaal contact vermindert onder diverse rijomstandigheden (verminderen van afzettingen in de motor en een minimale reactietijd). Ook wanneer de motor zwaar belast wordt levert de olie een optimale prestatie.