Waarom zou je handschoenen dragen in de zomer?

In de zomer kan je gedag zeggen tegen jassen en laarzen, en hallo zeggen tegen korte broeken, lichte tops en sandalen. Als het lekker warm is buiten, is het fijn om zo min mogelijk laagjes te dragen. Dus onder welke omstandigheden en tijdens welke gelegenheden draagt men handschoenen in de zomer?

Handschoenen voor buitenactiviteiten

Je zou altijd handschoenen moeten dragen als je aan het fietsen of motorrijden bent. Als je valt, zal je eerste reflex zijn om je handen naar voren te brengen om je hoofd en andere lichaamsdelen te beschermen. Tijdens de val is de kans groot dat je je handpalmen schaaft, samen met je vingers. Dit zal niet gebeuren als je geschikte handschoenen draagt, het liefst lichtgewicht, stijlvol, aanpasbaar en ventilerend voor optimale comfort. De vingers zijn delicate lichaamsdelen; het wekenlang niet kunnen gebruiken van je handen omdat je geen handschoenen aanhad, zou zonde zijn. En voor motorrijders is het niet alleen verstandig om jassen, lange broeken en laarzen te dragen, maar ook om lederen handschoenen aan te hebben voor bescherming. Zelfs in de zomer hoort dit erbij, aangezien veiligheid op de weg het belangrijkst is.

Autohandschoenen, wat is het nut?

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om ze te dragen, maar als je er goed over nadenkt hebben autohandschoenen vele voordelen. Ze kunnen in de auto gedragen worden door mensen die in stijl willen rijden, of voor een prettiger gevoel als je je handen op het stuur plaatst. Waarom zou je geen prachtige lederen handschoenen dragen als ze ook nog eens nuttig zijn? Sommige mensen dragen ze altijd met zich mee omdat ze mysofobie hebben (dat betekent dat iemand bang is voor bacteriën en vuil) of om hun handen tegen de zon te beschermen en ze op een prettige temperatuur te houden. Hiernaast kan je je autohandschoenen ook aanpassen op je outfits, of je nou de voorkeur hebt voor lange handschoenen of wanten. Handschoenen van cabretta leder en suède hebben een elegante look, helemaal als je ervoor kiest om ze bij kwalitatief hoogstaande producenten te kopen. Om een idee te krijgen van de autohandschoenen die je deze zomer zou kunnen dragen, kan je eens kijken bij de opties van Dents.

Handschoenen voor speciale gelegenheden of gewoon voor de lol

Witte en pastelkleurige handschoenen zijn ideaal bij een jurkje. Onthoud dat als je handschoenen uitkiest voor een evenement, het altijd het beste is om de stof te laten matchen met je outfit. Als je bijvoorbeeld naar een gala gaat, geeft een avondhandschoen in satijn, tule of kant (lang of kort, dit hangt ook van je outfit af) karakter aan je outfit. Voor een zomerse buitenbruiloft zijn korte handschoenen koel en licht en geven ze een chique jurk een informelere en luchtigere stijl. In Japan dragen sommige vrouwen lange handschoenen om zichzelf tegen de zon te beschermen aangezien een witte huid voor schoonheid, elegantie en een hoge sociale status staat. Waar Europese vrouwen naar de perfecte bruine kleur zoeken, vermijden Japanse vrouwen het hebben van een zongekleurde huid liever.

Maar in de zomer in Nederland worden handschoenen vooral gedragen voor veiligheid, comfort of gewoon omdat het mooi staat.