Wat gebeurt er met Bitcoins?

Hevige fluctuaties na verdwijning groot aantal Btc

In de wereld van Bitcoins is de laatste tijd veel gebeurd. Plotseling verdween Mt. Gox van de map, een van de grootste online tussendiensten voor Bitcoins en ook opslagplaats van 850.000 Bitcoins. Een groot aantal Bitcoins-traders raakten hun volledige portemonnee krijgt en verloren hierdoor veel geld.

 

De verdwijning van Mt. Gox heeft voor veel ophef gezorgd in de wereld van Bitcoins. Het grote aantal verloren Btc veroorzaakte allereerst een rel, dit was een aanzienlijk percentage van de totale hoeveelheid van de online valuta. Het zorgde daarnaast ook voor een angstwekkende gedachten bij veel traders; “wat als de andere online wallets ook verdwijnen?”, tenslotte kon de grootste zomaar verdwijnen. Veel traders wisten niet waar zij de Btc moesten opslaan en raakten hierdoor in paniek.

 

Wat voor effect heeft de verdwijning van Mt Gox?

De grote paniek was het eerste effect van de verdwijning. De wereld van Bitcoins stond heel even helemaal op zijn kop, en dit zorgde constant voor meer paniek.

 

De speculatie is dat de oorzaak bij hackers ligt, die er met de gegevens van een groot aantal traders vandoor zijn gegaan. Volgens deskundigen kon er bij een hack echter maar een buit van enkele duizenden coins verkregen worden, dit maakt het dus vrijwel onmogelijk.

Zo zijn er geruchten dat de eigenaar van Mt Gox er vandoor is gegaan met een groot aantal van de coins. Inmiddels is een klein deel al teruggevonden, dit is slechts een kwart van de totale verloren hoeveelheid.

 

Door de geruchten dat de eigenaar met de coins verdwenen was dachten veel mensen dat hun eigen online wallet hetzelfde zou doen. Dit was dan ook een van de effecten van de verdwijning; men ging massaal weg bij hun online wallet. Even leek geen enkele wallet te vertrouwen, wat weer zorgde voor meer ophef.

 

Toen de storm eenmaal was gaan liggen en Mt Gox met een kwart van de buit kwam waren velen opgelucht. Maar toch is dit nog een verschil van driekwart. Het geld moet dus ergens naartoe zijn gegaan.
Sinds het verlies halen veel mensen de Bitcoins die zij nog bij Mt Gox hebben weg en plaatsen deze bij een andere online wallet.

 

Wat voor gevolgen heeft dit voor de waarde?

De waarde van Bitcoins daalde plotseling hard toen duidelijk was dat een groot deel van de coins was verdwenen. Ineens was de valuta veel minder waard, het heeft even geduurd voordat de paniek weg was en hierdoor heeft de munt een harde klap gekregen. Voor de verdwijning stond de waarde op $900, inmiddels is deze waarde bijna gehalveerd.

Bitcoins hebben het dus zwaar te verduren gehad door Mt Gox en haar verdwijning, maar zijn nog niet waardeloos. De btc worden nog volop geruild en andere cryptocurrency zijn ook hard aan het opkomen, de meeste memorabele is nog wel Dogecoin. Deze valuta is gebaseerd op een plaatje dat populair is geworden op het internet. Inmiddels heeft de valuta een kleine waardestijging doormaakt, de community achter de munt haalt regelmatig geld op voor goede doelen zoals geld inzamelen voor het Jamaicaanse bobsleeteam om naar de Olympische Winterspelen in Sotsji te gaan en er zijn miljoenen Dogecoins gedoneerd voor schoon drinkwater in Kenia.

 

Hoe nu verder met Bitcoins?

Het ziet ernaar uit dat het ruilen en inkopen van Bitcoins nog steeds een markt is waar geld mee valt te verdienen. Regelmatig vallen er grote klappen, maar de valuta is er tot nu toe telkens weer bovenop gekomen. Nederlanders kunnen via www.onlinebitcoinskopen.nl alle informatie vinden over Bitcoins kopen. Zorg wel dat deze veilig op worden geslagen, zodat deze niet als Mt Gox van de wereld kunnen verdwijnen.