Watersnijden

Verschillende materialen willen snijden met een hoge precisie? Dan is watersnijden de beste techniek! Watersnijden moet secuur uitgevoerd worden, maar levert het resultaat dat u wenst. Er kunnen namelijk allerlei vormen uit verschillende soorten plaatmateriaal gesneden worden.

 

De techniek achter watersnijden

Door een straalbuis wordt water onder een zeer hoge druk gespoten, de waterstaal die ontstaat kan snelheden bereiken van hoger dan 3 duizend kilometer per uur. Deze waterstraal heeft een snijdende werking. De hydraulische pomp heeft een belangrijke rol, deze zorgt dat het water wordt aangevoerd en zorgt ook voor de hoge waterdruk.

De waterstaal kan verschillende soorten materiaal snijden, denk aan metaal, staal, RVS maar ook glas en steenachtige materialen. Watersnijden is daarom ook een veel gebruikte techniek.

 

Manieren van watersnijden

Voor watersnijden zijn er verschillende methodes. De belangrijkste verschillen tussen de methodes bij watersnijden is het gebruik, dan wel ontbreken van een abrasief. Abrasief is een middel dat wordt toegevoegd om de snijdende werking van het water te vergroten. Het meest gebruikte abrasief is zand.

 

Watersnijden bij een professional

Watersnijden is een precies werkje, dat daarom ook enkel uitgevoerd moet worden door professionals. Zij weten precies met welke factoren zij rekening moeten houden, om de juiste techniek toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan het soort materiaal en de dikte ervan, maar ook de korrelgrootte van het abrasief, de hoeveelheid water en de druk van het water. Alle factoren hebben gevolgen voor de toepassing en het uiteindelijke resultaat van het watersnijden.

 

Bij Kraan & Roos hebben zij zich al meer dan 25 gespecialiseerd op het gebied van metaalbewerking. Ook de techniek van het watersnijden kent geen geheimen voor de deskundige en ervaren medewerkers. Meer weten over de werkzaamheden die Kraan & Roos kan uitvoeren of uw project uitbesteden bij Kraan & Roos? Neem dan contact op via +31 172 613526 of mail naar info@kraanenroos.nl