Doe-het-zelf project: koper in je interieur

Tegenwoordig kan menig interieur freak er niet meer omheen: de koper trend. Deze trend is bedoeld om meer kleur en warmte te creëren in je huis. Het is een bijzondere trend aangezien het materiaal (een staal soort) op zichzelf een koud materiaal is. Door de prachtige warme kleur krijg je de Scandi/ industriële feeling in je interieur. Het is altijd lastig om met trends mee te gaan aangezien ze snel veranderen en woon artikelen van kwaliteit vaak erg prijzig zijn. Daarom geven we wat tips om je creatieve helft aan het werk te zetten: doe het gewoon zelf!

3 doe-het-zelf projecten:

  1. Koper deurknopjes. Alles wat je nodig hebt zijn houten deurknopjes (met een platte bovenkant), lijm en wat koperpapier. Je kunt eventueel de deurknopjes eerst verven in de kleur van je kast, de onderkant blijf je namelijk zien. Als je dit graag wilt is het belangrijk dat je eerst de deurknopjes schildert. Daarna knip je rondjes uit het koperpapier en die bevestig je met lijm op de deurknopjes. Even de randjes bijknippen en je bent klaar!
  2. Koperen pennenhouders. Voor dit project heb je alleen koperen buisjes (1,5 cm doorsnee ongeveer, verkrijgbaar bij de doe-het-zelf zaken), een koperzaagje en lijm nodig. Zaag de buisjes op de lengte die jij graag wilt hebben. Het is ook leuk om ze op verschillende lengtes te zagen. Vervolgens lijm je ze verticaal aan elkaar in de vorm die jij wilt en je pennenbakje is klaar.
  3. Koperen Design tafellamp. Dit project is voor de gevorderden doe-het-zelvers onder ons. Je hebt nodig: koperen buisjes, een lampje (peertje met snoer), beton. Giet het beton in een mal. Dit kan zo simpel zijn als een muffinvorm of iets dergelijks. Ben creatief! Zet de buisjes in het beton en laat drogen. Wanneer het droog is boor je een gat in het beton door de holte van de buis naar boven. Steek het snoer van de lamp erdoor en zet de lamp boven vast (bijvoorbeeld met kopertape). Geniet van je eigen design tafellamp!