Zorgverzekeringen vergelijken nog belangrijker

Na Prinsjesdag blijkt dat er weer heel wat gaat veranderen in Nederland. Zo ook op het gebied van zorgverzekeringen. Denk aan een verlaagd eigen risico, kritischere artsen en een mogelijke verlaging van de zorgpremie. Zorgverzekeringen vergelijken wordt dan ook steeds interessanter, want door goed te vergelijken profiteer je in 2014 het meest van deze nieuwe afspraken.

Eigen Risico met 10 euro omhoog

Om een besparing te realiseren van maar liefst 300 miljoen euro heeft het college van zorgverzekeringen besloten om het eigen risico te verhogen. In het basis pakket wordt het eigen risico van 350 euro naar 360 euro opgehoogd. Het eigen risico wordt dan wel niet afhankelijk van je inkomen, dat was een van de eerdere ideeën, maar wordt voor iedereen 10 euro meer. Een andere uitkomst van de dag is dat de lagere inkomens een compenserende zorgtoeslag krijgen. Het eigen risico gaat dus om hoog, maar voor de lagere inkomens is er een compenserende regeling.

Geen versobering van het basispakket, wel scherpere artsen

Naast veranderingen in het eigen risico en voor de lagere inkomens is ook besloten dat er door artsen beter moet worden opgelet. Het komt te vaak voor dat medicijnen en behandelingen niet noodzakelijk zijn en wanneer artsen kritischer zijn kan dit voorkomen worden.

Lagere premie’s

Tot slot is interessant om te melden dat op Prinsjesdag werd gesteld dat de zorgpremie in 2014 omlaag kan. De zorgpremie kan volgens minister Edith Schippers met 24 euro verlaagd worden per jaar, hierdoor kom je jaarlijks uit op een zorgpremie van 1226 euro. Het is echter wel zo dat dit door zorgverzekeraars moet worden doorgevoerd. Wanneer je dus een zorgverzekering afsluit voor komend jaar is het aan te raden om goed op te letten door welke verzekeraars dit idee wel en niet is doorgevoerd.

Zorgverzekeringen vergelijken, hoe doe je dat dan?

Heb je het gevoel dat jij de afgelopen jaren te veel betaald hebt aan je zorgverzekeraar of wil je graag optimaal investeren van de uitspraken op Prinsjesdag rondom zorgverzekeringen? Kijk dan eens bij topzorgverzekeringvergelijken.nl, een handige online tool waar je gemakkelijk verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken en zo de beste deal kunt vinden voor komende jaar.