5 slimme manieren om droge ogen tegen te gaan op kantoor

Voor velen van ons omvat de  werkweek vele uren op het kantoor, een plek waar je ogen gemakkelijk kunnen uitdrogen en irritatie kunnen veroorzaken en niet alleen voor dragers van contactlenzen . De kantooromgeving heeft vele factoren die bijdragen tot droge , zere ogen , waaronder: airconditioning, verwarming , uitgebreid staren naar een computerscherm en te weinig verlichting. Uiteraard is het ook enorm belangrijk dat u kiest voor de juiste lenzen die geschikt zijn voor u ogen, zo is bijvoorbeeld de contactlens Biofinity van Coopervision een goede keuze tegen droge ogen.

Dat is de reden waarom we 5 goede tips op een rijtje hebben gezet om je te helpen tegen droge ogen op kantoor :

1 . Bewaar oogdruppels op uw bureau

Herbevochtiging het oog kan helpen om vocht toe te voegen , en te verlichten gevoelens van gruis en vermoeidheid . Er is een breed scala van kunsttranen beschikbaar , en voor contactlensdragers zijn er vele oogdruppels die veilig kan worden toegepast met uw lenzen ook kunt u bij droge ogen het beste kiezen voor Siliconen Hydrogel lenzen deze lens laat meer zuurstof naar het oog door, Siliconen Hydrogel lenzen prijzen zijn iets oger dan andere lenzen maar zijn erg goed voor mensen die last hebben van droge ogen

2 . Lunchen buiten het kantoor

Verwarming en airconditioning draagt ​​bij aan uitdroging contactlenzen en de ogen. Zodat als je buiten in een meer natuurlijke omgeving bent, een groot verschil kan maken en helpen uw natuurlijke tranen aan te vullen , zodat u zich beter voelt .

3 . Drink veel water

Het is bewezen dat water kan helpen om je ogen gehydrateerd te houden . Het is aan te raden op een dag minstens 1,2 liter water te drinken..

4 . Stel uw computerscherm

Knipperen met de ogen helpt om de ogen te hydrateren , maar wanneer men  naar een computer staart knippert het gemiddelde persoon slechts half zoveel als normaal. Door het aanpassen van de grootte van het lettertype op het scherm en de helderheid, kan het je helpen om vermoeide ogen te verminderen . Ook anti – glare scherm filters kunnen helpen om comfortabeler te kijken. Vergeet niet een pauze te nemen met  het kijken naar een scherm dit zal ook een groot verschil maken. Het is  aanbevolen dat voor elke 20 minuten die u naar een computer kijkt u minstens 20 seconden pauze moet nemen.


5 .  Vitaminen

Het is bewezen dat vitaminen verminderen de symptomen van droge ogen en  verbetering aan de droge ogen geven. Met name vitaminen die omega – 3 supplementen bevatten . Luteïne en zeaxanthine zijn ook vaak opgenomen in oog vitaminen , omdat ze hebben aangetoond dat ze de ogen te beschermen tegen schadelijke lichtgolven en vrije radicalen die ziekten zoals cataract en AMD kan veroorzaken. Luteïne en zeaxanthine zijn ook te vinden in groene bladgroenten zoals spinazie , boerenkool , courgette , boerenkool en raapstelen.