5 tips om te besparen op Raamdecoratie

De crisis is nog steeds voelbaar in Nederland. We besparen allemaal waar we besparen kunnen. Waarom dan niet besparen op raamdecoratie? Hier vijf tips om te besparen op je raamdecoratie via internet.

1.     Maak zelf mooie gordijnen

Gordijnen zijn heel makkelijk om te maken. Waarom zou je dan dure raamdecoratie als gordijnen kopen? Alleen hoe maak je zelf gordijnen? Het makkelijkste is om Bandex band te gebruiken. Je stikt het Bandex band aan de bovenzijde van de stof die je gebruikt voor je gordijn. Bandex bevat koorden waar je gemakkelijk de stof tot plooien opschuift. Je hoeft nu niet meer de plooien te berekenen en in te stikken. Voordat je een stof koopt is het handig om eerst te bepalen met welke plooi je het gordijn maakt. Op deze manier kun je de juiste hoeveelheid stof kopen. De verhouding staat op de doos van elke plooi. 1:2 betekent dat je voor 1 meter breed gordijn, je 2 meter band nodig hebt.

2.     Kijk naar interessante how-to websites

Natuurlijk kunnen we niet aan je laten zien hoe je iedere vorm van raamdecoratie maakt. Gelukkig kun je zelf ook goed zoeken naar hoe je mooie vormen van raamdecoratie zelf maakt. Dit is bijvoorbeeld een goede website met veel leuke plaatjes van raamdecoraties, waarbij staat hoe je deze zelf kunt maken.

3.     Laat je inspireren door social media

Veel mensen laten zich bij het winkelen naar raamdecoratie beïnvloeden door verkopers in een winkel. Het is beter als je je eerst laat inspireren door social media voordat je gaat shoppen zodat je alvast weet wat je wilt en hoeveel het ongeveer kost. Vraag aan vrienden en vriendinnen of ze nog leuke ideeëen en tips hebben. Laat bijvoorbeeld een foto van de desbetreffende kamer zien en vraag wat zij vinden wat je moet doen. Een social medium die je kan inspireren is Pinterest.

4.     Kijk op Marktplaats

Voor goede koopjes op het gebied van raamdecoratie kun je natuurlijk altijd kijken op Marktplaats. Er staan daar genoeg leuke aanbiedingen van tweedehands en nieuwe artikelen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. Je moet dan wel langs alle advertenties kijken. Dan kun je beter bij een goede en goedkope webshop kijken.

5.     Koop bij goede en goedkope webshops met een webshop keurmerk

Als je toch kiest om iets bij een webshop aan te schaffen, kun je dat het beste doen bij een webshop van een betrouwbare leverancier met een webshop keurmerk.