Afval container huren

Gaat u binnenkort een afvalcontainer huren en weet u niet waar u allemaal op moet letten en waar u rekening mee moet houden? In dit artikel leest u er alles over!

Een afvalcontainer huren let goed op wat voor afval je af wil laten voeren

Heb je een berg met puin, groen, hout of bouw afval van bijvoorbeeld een verbouwing of van een opknapbeurt van de tuin dan wil je daar zo spoedig mogelijk vanaf. Omdat het vaak veel te veel is om zelf naar de dichtstbijzijnde milieustraat te brengen kun je veel beter een afvalcontainer huren. Dat scheelt je in iedere geval heel wat ritjes naar de milieustraat. Let altijd wel goed op dat je niet zomaar alles in of op de gehuurde afvalcontainer gooit. Het is namelijk zo dat je wel even van te voren aan moet geven om wat voor soort afval het gaat. Je mag niet zomaar alle soorten afval op of in de gehuurde afvalcontainer gooien. Als je bijvoorbeeld een specifieke afvalcontainer voor puin gaat huren mag je daar niet zomaar al je groenafval erbij ingooien Kortom daar zijn ook wel wat regels aan verbonden. Daarnaast is het vaak zo dat je een klein bedrag aan borg moet betalen. De borg krijg je dan weer terug als de afvalcontainer bij je opgehaald wordt en het afval verwerkt is.

Een afvalcontainer huren

Er zijn altijd veel mensen die niet goed weten of je voor het huren en plaatsen van een container bij je huis een vergunning aan moet vragen. In de meeste gemeentes is die niet nodig, maar om dit zeker te weten kun je beter van te voren even contact opnemen met de gemeente. Die kunnen je precies vertellen of je een vergunning moet hebben als je een container wil gaan huren. Het is goed om van te voren even wat dingen na te lopen. Dan weet je waar je aan toe bent en kun je gelijk na het plaatsen aan de slag met het vullen van de gehuurd container met het afval waar je zo snel mogelijk vanaf wil.